Hollanda'nın "Müslüman" hazımsızlığı: İslam karşıtlığı virüsü yayılıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hollanda'nın "Müslüman" hazımsızlığı: İslam karşıtlığı virüsü yayılıyor

DÜNYA Haberleri

Hollanda'da çeşitli kurumların yardımıyla hazırlanan yıllık bir rapor Avrupa ülkesindeki din temelli ayrımcılığı deşifre etti. Din temelli ayrımcılığın hedefinin İslam olduğunun anlaşıldığı rapora göre, 2022'de dine dayalı ayrımcılığın %73'ü Müslümanlara yönelik gerçekleşti.

Yakın zamanda yayınlanan bir yıllık rapor, Hollanda'daki ayrımcılık vakalarının 2022'de çoğunlukla etnik ve dini kökene dayalı olduğunu ortaya koydu.

Çeşitli kurumların yardımıyla hazırlanan raporda, ülkede polise ve çocuk ombudsmanlığına yapılan ayrımcılık şikayetlerinin 2021 yılına göre arttığı belirtildi.

Hollanda'da polis tarafından alınan ayrımcılık şikayetlerinin sayısı geçen yıl 2021'e göre %2 artışla 6.738'e yükseldi.

AYRIMCILIK ŞİKAYETLERİ ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre, polise yapılan şikayetlerin %43'ü ve Ayrımcılık Şikayet Hizmetlerine (ADV) yapılan şikayetlerin %49'u etnik kökene dayanıyor.

Rapora göre, etnik temelli ayrımcılık vakaları en çok profesyonel ortamlarda ve kamu hizmetlerinde yaşandı.

Hollanda'nın

MÜSLÜMANLAR AYRIMCILIĞA MARUZ KALIYOR

Polisin dine dayalı ayrımcılıkla ilgili verilerine atıfta bulunan rapor, bunun çoğunlukla 2022'de din temelli ayrımcılığın hedefi olan Müslümanlara yönelik olduğunu, bir önceki yıl bu oranın %67'ye kıyasla %93 olduğunu söyledi.

Aynı şekilde ADV'den alınan rakamlar, 2022'de dine dayalı ayrımcılığın %73'ünün Müslümanlara yönelik olduğunu gösterirken, 2021'de bu oranın %65 olduğunu gösteriyor.

Kaynak: AA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...