Rusya'dan Kiev ve birçok şehre hava saldırısı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Rusya'nın, Kiev, Dinyeper, Lviv ve Zaporijya şehirlerine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucunda, şehirlere balistik füzelerin atıldığı bildiriliyor.

Rusya, Kiev, Dinyeper, Lviv ve Zaporijya şehirlerine geniş kapsamlı bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırılarda Rusya'nın İHA, balistik ve seyir füzelerini kullandığı bildirildi.

Kiev'deki hava saldırısında 5 kişi yaralanırken, sığınak olarak kullanılan metro istasyonu da saldırıdan etkilendi ve hasar gördü. Harkov'a yapılan saldırıda ise 1 kişi hayatını kaybetti.

LAVROV'DAN SAVAŞA DAİR AÇIKLAMA 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün Rus haber ajansı Tass'a verdiği röportajda Rusya-Ukrayna Savaşı'na da değinerek, "Ukrayna ordusunun sahada başarısız olduğunu ancak buna rağmen Batılı ülkelerin, Ukrayna'ya askeri destek sağlamaya devam ettiğini" söyledi.

Lavrov, "Zelenskiy (Ukrayna Devlet Başkanı) yönetiminde barışı sağlama iradesi olmadığını görüyoruz. Yönetim temsilcileri, savaş bakımından düşünüyor ve agresif söylemler kullanıyor. Çatışmaların durdurulması söz konusu değil. Zelenskiy'nin 30 Eylül 2022'de imzaladığı Rus yönetimiyle müzakere yasağı geçerliliğini sürdürüyor" diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...