Şiddetli sağanak vurdu, 'kırmızı alarm' verildi! Binlerce kişi mağdur

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Şiddetli sağanak vurdu, 'kırmızı alarm' verildi! Binlerce kişi mağdur

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Bolivya'da etkili olan şiddetli sağanaklar sel ve toprak kaymasına neden oldu. Bazı bölgelerde 'kırmızı alarm' verilirken, kasım ayından bu yana yağışlar nedeniyle 37 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Güney Amerika ülkesi Bolivya şiddetli sağanaklar sonrası sel ve toprak kaymalarıyla boğuşuyor. Ulusal Hidroloji ve Meteoroloji Servisi (Senamhi) tarafından yapılan açıklamada, yağışların devam etmesinin beklendiği bazı bölgelerde 'kırmızı alarm' ilan edildiği duyuruldu.

Hayatı olumsuz etkileyen sağanaklar sonrası başta La Paz olmak üzere birçok kentte nehirler taştı ve onlarca ev sular altında kaldı. Sel ve toprak kaymasından etkilenen bölgelere sivil savunma ekipleri gönderildi, askeri birlikler sevk edildi.

Şiddetli sağanak vurdu, 'kırmızı alarm' verildi! Binlerce kişi mağdur - 1. Resim

KASIMDAN BU YANA 37 CAN KAYBI

Kasım ayında başlayan yağmur döneminden bu yana 206 ev zarar görürken, 456 taşkın meydana geldi ve 37 kişi hayatını kaybetti. Sivil savunmaya göre; 12 bin 772 kişi sel ve toprak kaymalarından olumsuz etkilendi.

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, sel bölgelerinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve mağdurlara yardım ulaştırılması için ne gerekiyorsa yapıldığını açıkladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...