Slovakya'da İstihbarat Başkanı'na suç örgütü kurmak suçlaması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Slovakya'da İstihbarat Başkanı'na suç örgütü kurmak suçlaması

DÜNYA Haberleri

Slovak Bilgi Servisi'nin (SIS) Başkanı ve üst düzey yöneticilerine suç örgütü ve yolsuzluk suçlamalarıyla ilgili soruşturma açıldı. SIS Başkanı Roman Alac'a suç örgütü kurmak, görevi kötüye kullanmak ve komplo kurmak suçlamaları yöneltildi.

Slovakya’da ülkenin istihbarat örgütünün başındaki Roman Alac’a suç örgütü kurmak, görevi kötüye kullanmak ve komplo kurmak suçlamaları yöneltildi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, Slovak Bilgi Servisi'nin (SIS) Başkanı Alac dışında, SIS’ın eski Başkanı Vladimir Pcolinsky ile Ulusal Güvenlik Kurumu Müdürü Roman Konecny'nin de suçlamalar yöneltildiği belirtildi.

Emniyet Müdürü Stefan Hamran, düzenlediği basın açıklamasında, ‘’müfettişler suç örgütü kurmak, görevi kötüye kullanmak ve komplo kurmak suçlamalarının yanında kamu gücünün suiistimal edilmesi ve yargı sürecine engel olmak suçlamalarını yöneltiyor’’ dedi.

Emniyet Müdürü Stefan Hamran, Peter K’nın başında olduğu 7 kişilik grubun, eski Slovakya Başbakanı Robert Fico dönemine ilişkin yolsuzluk iddiaları nedeniyle soruşturulduğunu kaydetti.

''POLİSE DARBE''

Eski Başbakan Fico, söz konusu suçlamaları "polise darbe" olarak tanımlarken, Hamran'ın görevden alınmasını ve Parlamentonun konuyu özel bir oturumda değerlendirmesini istedi.

Mayıs ayında istifa eden eski Başbakan Eduard Heger, "Bırakın polis işini yapsın." ifadesini kullandı.

Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova'nın, konu hakkında mevcut geçici hükümetle cuma günü görüşmesi bekleniyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: AA - İHA 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...