ABD istihbaratı: Rusya, Belarus'a nükleer başlık sevk etti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
ABD istihbaratı: Rusya,  Belarus'a nükleer başlık sevk etti

DÜNYA Haberleri

ABD Savunma İstihbaratı yetkilileri, Rusya'nın Belarus'a nükleer başlıkları başarılı bir şekilde sevk ettiğine inandıklarını belirttiler. Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada ülkesine yönelik herhangi bir saldırıda nükleer silahları kullanmaktan çekinmeyeceklerini duyurmuştu.

ABD Savunma İstihbaratı Ajansı’nın (DIA) üst düzey yetkilileri, Rusya’nın Belarus’a nükleer silah sevkiyatını başarıyla gerçekleştirdiğine inandıklarını duyurdu.

DIA yetkilileri, Vladimir Putin’in yaptığı geçtiğimiz ay Saint Petersburg’da düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu’nda yaptığı, ‘’Belarus’a ilk grup nükleer başlıkları ulaştırdık’’ açıklamasının doğruluğundan şüphe etmediklerini belirtti.

Bir grup haber muhabirine Putin’in iddialarına ‘’şüphe duymamıza neden yok’’ diyen DIA yetkilileri, ayrıca sevkiyatta ‘’birtakım başarılar elde etmişler’’ ifadelerini de kullandılar.

Rusya, 4477 nükleer başlıkla dünyanın en büyük nükleer gücü olarak kabul ediliyor. ABD, Rusya’nın söz konusu nükleer başlıklardan kaçını Belarus’a sevk edeceğine dair kesin bir bilgiye sahip değil.

ABD'li uzmanlar, Rusya'nın Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'ya nükleer başlıkların kontrolünü vermeyeceğini belirterek, silahların kontrolünün Moskova yönetiöinde olacağını ifade ettiler.

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada ülkesine yönelik herhangi bir saldırıda nükleer silahları kullanmaktan çekinmeyeceklerini duyurmuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: CNN

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...