Darbeci Wagner, Belarus ordusunu eğitecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Darbeci Wagner, Belarus ordusunu eğitecek

DÜNYA Haberleri

Rusya'da darbe girişiminde bulunan Wagner grubunun Belarus ordusuna askeri eğitim vereceği duyuruldu. Yevgeny Prigozhin'in Telegram paylaşımlarına göre Wagner paralı asker grubu, Belarus ordusunu ve yedek kuvvetlerini eğitmeye başladı.

Başarısız darbe girişimi sonrasında Rus ordusuyla karşı karşıya gelen Wagner paralı asker grubunun Belarus ordusunu eğitmeye başladığı aktarılıyor.

Yevgeny Prigojin'in Telegram paylaşımlarına göre Wagner paralı asker grubu, Belarus ordusunu ve yedek kuvvetlerini çoktan eğitmeye başladı. Paralı savaşçılar, Litvanya sınırına yakın bir bölgede kamp kurdu.

WAGNER-BELARUS İŞBİRLİĞİ

Belarus Savunma Bakanlığı, bakanlığın basın servisinden hafta sonu duyurulan Wagner grubu ile işbirliği için bir yol haritası hazırladı. Savunma Bakanlığı, Wagner'le ordunun işbirliği üzerine çok sayıda plan yaptığını yazdı. Açıklamada, "Askeri departman ve şirket yönetiminin yakın gelecek için ordunun çeşitli branş ve birimlerine eğitim ve deneyim aktarımına odaklanacak bir yol haritası geliştirdiğini bildiririz" denildi.

Darbeci Wagner, Belarus ordusunu eğitecek

WAGNER ASKERLERİNDEN EĞİTİM

Bakanlık, ayrıca Wagner savaşçılarının bir dizi askeri eğitmen olarak hareket ettiğini duyurdu. Eğitimin başkent Minsk'in yaklaşık 90 km güneyindeki Asipovichy kasabası yakınlarında verildiğini açıkladı.

Bu arada silahlı kuvvetler televizyon kanalı VoyenTV, Belarus ve Rus askeri personelinin Belarus eğitim alanlarında ortak eğitimi için hazırlıkların tamamlandığını bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Wagner paralı asker grubu şefi Yevgeny Prigojin, Haziran'da "adalet yürüyüşü" olarak isimlendirdiği isyanın bastırılmasından sonra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile anlaşma yapmıştı. 

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko'nun arabuluculuğuyla yapılan anlaşmada, Wagner savaşçılarından isteyenlerin orduya dahil olması diğerlerini ise Belarus'a gitmesi gerektiği söylendmişti. Bunun üzerine 60 araçlık bir Wagner konvoyu Belarus'a gitmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKECEK

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...