Macron, Nijer'deki darbeyi öngöremeyen istihbarat şefini herkesin önünde azarladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Macron, Nijer'deki darbeyi öngöremeyen istihbarat şefini herkesin önünde azarladı

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Nijer'de askeri darbeyi öngöremeyen istihbarat şefini herkesin gözü önünden azarladı. Macron, Dış Güvenlik Direktörü Bernard Émié’nin, ülkenin eski sömürgesi olan Nijer’deki darbeyi önceden görebilmesi gerektiğini dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batı Afrika'daki önemli müttefiki Nijer’deki askeri darbeyi öngöremeyen dış istihbarat kurumu şefine tepki gösterdi.

Macron, Dış Güvenlik DirektörüBernard Émié’nin, ülkenin eski sömürgesi olan Nijer’deki darbeyi önceden görebilmesi gerektiğini dile getirdi.

Émié ise bu sene başında Nijer’de bir darbe olabileceği uyarısının hükümet tarafından görmezden gelindiğini söyleyerek kendini savundu.

Fransa basını, Macron’un eski İngiltere Büyükelçisi olan 64 yaşındaki istihbarat şefini görevden almayı düşündüğünü yazdı. Macron, Nijer darbesi sonrası savunma yetkilileriyle Élysée Sarayı’nda olağanüstü toplantı düzenlemişti.

FRANSA’NIN ÖNEMLİ MÜTTEFİKİ

Nijer’den askeri cunta tarafından görevden alınan Devlet Başkanı Muhammed Bazum, başta Fransa olmak üzere Batılı ülkelerle iyi ilişkilere sahip olmasıyla biliniyordu.

Fransa, Nijer’den elektrik üretiminde kullanılmak üzere uranyum ithalatı yapıyor. Ancak askeri cunta, Fransa’ya uranyum ve altın gibi değerli madenlerin ihracatını yasakladığını duyurmuştu.

Fransa'nın Nijer'de 1500 askerinin de bulunduğu belirtiliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...