Yatılı okulda yangın faciası! 14 öğrenci feci şekilde öldü

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Yatılı okulda yangın faciası! 14 öğrenci feci şekilde öldü

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Çin'de özel bir yatılı okulda gece saatlerinde çıkan yangında tamamı üçüncü sınıf öğrencisi olan 13 çocuk feci şekilde hayatını kaybetti.

Çin'de kırsal bölgede yaşayan öğrencilerin eğitim gördüğü özel bir yatılı okulda gece saatlerinde yangın çıktı. Nanyang şehrinin Fangçıng ilçesinde bulunan okuldaki yangına itfaiye ekipleri kısa sürede müdaha etti.

Yangında 13 öğrenci hayatını kaybederken yaralı kurtulan bir öğrenci ise hastaneye kaldırıldı. Ölenlerin tamamının üçüncü sınıf öğrencileri olduğu belirtildi.

SORUMLU PERSONEL GÖZALTINDA

İlçe sakinleri, okulun anaokulu kısmı bulunan, kırsal alanda özel bir yatılı ilkokul olduğunu, öğrencilerin bir kısmının hafta sonunda evlerine gittiğini, aileleri uzakta yaşayan veya başka yerde çalışan öğrencilerin ise hafta sonları da okulda kaldığını aktardı.

Trajik olayın, okulun kısa süre sonra yarı yıl tatiline gireceği zamanda meydana geldiği kaydedildi.

Çin ajansı Xinhua, yangınla ilgili soruşturmanın sürdüğünü; adli mercilerin okuldan sorumlu bir personeli sorgu için gözaltına aldığını bildirdi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...