Zelenskiy: Ukrayna'nın zaferi Batı'nın yardımına bağlı

Düzenleyen: / Kaynak: AFP
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / AFP

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin zaferinin Batı dünyasından gelecek desteğe bağlı olduğunu söyledi. Zelenskiy, ABD'nin Ukrayna için kritik önem taşıyan askeri yardım paketini onaylayacağına kesin gözüyle baktığını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy,  yaptığı açıklamada ülkesinin zaferinin Batı dünyasından gelecek desteğe "bağlı" olduğunu söyledi. Zelenskiy, ABD'nin kritik bir askeri yardım paketini onaylayacağından "emin" olduğunu belirtti.

Zelenskiy Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ikinci yıl dönümünde Kiev'de düzenlediği basın toplantısında "Ukrayna'nın kaybedip kaybetmeyeceği, bizim için çok zor olup olmayacağı ve çok sayıda kayıp olup olmayacağı size, ortaklarımıza ve Batı dünyasına bağlı" dedi.

ABD'de onaylanması beklenen askeri yardım paketi hakkında da konuşan Zelenskiy, "Kongre için umut var ve bunun olumlu olacağından eminim" diye ekledi.

Zelenskiy, Ukrayna güçlerinin devam eden mühimmat sıkıntısı ve ABD yardımının Kongre'de engellenmesi nedeniyle zayıfladığı bir dönemde konuştu. Yardım, Kongre'de Cumhuriyetçilerin direnişi nedeniyle engellenmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: AFP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...