Zelenskiy'den cephe hattındaki askerlere ziyaret

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Zelenskiy'den cephe hattındaki askerlere ziyaret

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zekenskiy, Zaporijya bölgesindeki cephe hattını ziyaret ederek askerlere madalya dağıttı.

Rus lider Vladimir Putin'in askeri harekat emri ile Şubat 2022'de başlayan Rusya-Ukrayna savaşı devam ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Zaporijya bölgesindeki cephe hattında bulunan askerlere ziyarette bulundu.

ASKERLERE MADALYA DAĞITTI

Savaş hattında yer alan Robotyne köyü yakınlarındaki ileri mevzilerde bulunan askerlerle bir araya gelen Ukrayna lideri, askerlere madalya dağıttı.

Askerlerle birlikte olmaktan onur duyduğunu belirten Zelenskiy, askerlerin düşmanı püskürtmek ve Ukrayna'yı savunmak için 'zor ve kritik bir görevleri' olduğunu söyledi.

2022'DE 'YASA DIŞI' İLHAK EDİLDİ

Ukrayna'nın Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgeleri, Rus lider Putin'in 30 Eylül 2022'de imzaladığı kararnameyle 'yasa dışı' ilhak edilmişti.

Robotyne'nin güneydoğu yerleşimi ise geçtiğimiz sene ağustos ayı sonlarında Rus güçlerine karşı yürütülen karşı taarruzda Ukrayna ordusu tarafından kurtarılmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...