Bayramı fırsat bilen dolandırıcılar iş başında

- Güncelleme:
Bayramı fırsat bilen dolandırıcılar iş başında

Ekonomi Haberleri

Bayram tatilini fırsat bilen dolandırıcılar sahte Instagram hesabı ve siteler açarak vatandaşları dolandırıyor. Siteleri bire bir kopyalayan bu kişiler konaklama ücretlerini peşin alıyorlar. Tatilci ise otele gittiğinde dolandırıldığını anlıyor.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Kısa bayram tatili nedeniyle yurt dışına çıkmak istemeyen ve yakın civarı tercih edenlerin adresi; Şile, Ağva, Sapanca ve Tekirdağ bölgeleri oluyor. Bu bölgelerdeki bungalov ve ‘tiny house’ tarzı işletmelere ilgi fazla. Aynı şekilde otellerde de doluluk oranları artmaya başladı. Ancak bu talep beraberinde dolandırıcılık vakalarını da getiriyor. Sahte Instagram hesabı veya sahte internet sitesi açan dolandırıcılar, işletmelerin orijinal fotoğraflarını ve videolarını alarak tatilcileri ağlarına düşürüyor. Gerçek işletme fiyatlarının daha altına ücret yazan dolandırıcılar, iletişime geçtikleri tatilcilerden ödemeyi peşin alıyor. Bayramın son gününe kadar da iletişimi kesmiyorlar. Bayram günü ise işletmeye giden tatilciler rezervasyon yapılmadığını öğreniyor. 

SAHTE SİTELER KULLANILIYOR

Sapanca’da bungalov işletmeciliği yapan Serkan Aymaz “Sahte hesapların sonu gelmiyor. Özellikle bayram tatilini fırsat bilen dolandırıcılar sahte Instagram hesabı veya sahte site açarak tatilcileri ağlarına düşürüyor. Gerçek işletmeymiş gibi tatilciyle iletişimini sürdürüyor. Ödemeyi peşin alıyorlar. Güven vermek amacıyla çağrı merkezi kuranlar bile var. Bayram nedeniyle yer bulmakta zorlanan tatilcilere hem uygun fiyat hem de müsaitlik sunarak kandırıyorlar. Tatil başlangıcına kadar telefon iletişimi devam ediyor. Son gün tüm telefonlar kapanıyor. Dolandırılan kişi ise gerçeği otelin kapısına geldiğinde öğreniyor” dedi.

TÜRSAB’DAN UYARI

Öte yandan TÜRSAB Türkiye’nin dört bir yanında denetimlerini sürdürüyor. Gelen şikâyetler doğrultusunda gerekli işlemler yapılıyor. Vatandaşlara uyarıda bulunan kurum şu bilgileri veriyor: Vatandaşlarımızın işletme belgesiz seyahat acenteliği faaliyeti yürüten kişi ve kuruluşlarca mağdur olmaması adına seyahat planlamalarını yaparken TÜRSAB üyesi seyahat acentelerinden hizmet almalarını tavsiye ediyoruz. Dijital doğrulama sistemi üzerinden acentenin adı veya belge numarasıyla arama yapılabildiği gibi, tatil satın alınacak web sayfasının bir TÜRSAB üyesi acenteye ait olup olmadığı da sorgulanabiliyor. Bu çerçevede ‘web site adresi ile acente doğrulama’ başlıklı bir bölümümüz bulunuyor. Vatandaşlarımız her iki bölümde de arama yaparak rezervasyon yaptıracakları web sayfasının TÜRSAB üyesi acenteye ait olup olmadığını teyit edebilirler.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...