Rezervasyon 3 kat arttı: Turizmde hedef 50 milyar dolar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rezervasyon 3 kat arttı: Turizmde hedef 50 milyar dolar

Ekonomi Haberleri

TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cevat Engin Şahin, yabancı turistlerin depremden dolayı çekingen olmadıklarını ve bu yıl hedeflenen rakamlara rahat ulaşılacağını söyledi. Erken rezervasyonların TL bazında 3 kat arttığını anlatan Şahin, herhangi bir iptalin olmadığını kaydetti.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Depremlere rağmen turistlerin Türkiye’ye yoğun ilgisi devam ediyor. Depremin ilk anlarında iç pazarda rezervasyon iptalleri yaşandığını ancak sonrasında bu alanda tekrar hareketliliğin başladığını belirten Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cevat Engin Şahin “Rezervasyon tarafında şu an için bir sıkıntımız yok. Hem turist sayısı hem de gelir açısından iyi rakamlar göreceğiz. İç pazarda ocak-şubat-mart erken rezervasyon döneminde rezervasyonlarımız geçen seneye göre TL bazında 3 kat arttı. Dış pazarda da durum aynı, herhangi bir iptal yaşamadık. Fiyatlar da geçen seneye göre 2-2,5 kat yükseldi. Ama fiyat artışından daha fazla bir ciro artışı gözüküyor. Bu doğrultuda erken rezervasyon sayılarımız kişi olarak geçen seneye göre daha fazla. Dolayısıyla dış pazardan gelecek müşterilerimiz de daha fazla olacak” dedi.

55-60 MİLYON TURİST BEKLENİYOR

Geçen sene 51 milyon turist ve 46 milyar dolar gelire ulaşıldığını kaydeden Şahin, bu yıl için beklentilerini şöyle anlattı: Bu yıl turist sayısını, 55-60 milyona kadar zorlarız. Gelirde ise hedefimiz, 50 milyar dolar civarında. Deprem bizde olduğu gibi komşu ülkelerde de bir şok etkisi oluşturdu. Depremle ilgili algı sorunu olmasaydı, bu rakamın üzerinde bir gelir tahmin ediyorduk. 50 milyar doların altına düşmeyiz.

Rezervasyon 3 kat arttı: Turizmde hedef 50 milyar dolar

DEPREMZEDE YURDA YÖNLENDİRİLDİ

Otellerde kalan depremzedelerin durumunu değerlendiren Şahin, yaklaşan sezon nedeniyle herhangi bir mağduriyetin yaşanmayacağını söyledi. Şahin “Ankara’da depremzede misafirlerimizi yurtlara aktardık. Tüm otellerin toplam yüzde 10 kapasitesi depremzedeler için ayrılmıştı. Şu an otellerde en fazla yüzde 1 kadar depremzedenin kaldığını tahmin ediyorum. KYK yurtlarında yaklaşık yüzde 50 kadar bir boşluk söz konusu. Depremzedeleri buralara yönlendirdik. Yine otellerimizde kalmaya devam eden depremzedeler var” diye konuştu.

KRUVAZİYER YOLCUSU 1 MİLYONU AŞTI BÜYÜK ARTIŞ BEKLENİYOR

Bu yıl kruvaziyer turizminde rekor bir seviyeye ulaşmayı beklediklerine dikkat çeken Şahin, şunları söyledi: 2022’de kruvaziyer yolcu sayısı bir önceki yıla göre 22 katına çıkarak 1 milyonu aştı. Cruise müşterileri bizim için çok kıymetli. Çünkü ciddi paralar harcıyorlar. 10 gün kalan bir deniz, kum, güneş turistinden daha büyük parayı, 3 günde bu insanlardan elde edebiliyoruz. İstanbul’da Galata Port’un açılması, İzmir, Kuşadası limanlarının hareketlenmesi, bu limanların cruise programlarına eklenmesi çok etkili oldu” dedi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...