Türkiye'ye seyahat planları değişmedi: Turistin rezervasyon iptali yok

- Güncelleme:
Türkiye'ye seyahat planları değişmedi: Turistin rezervasyon iptali yok

Ekonomi Haberleri

Binlerce can kaybına neden olan depremlerin ardından dünyanın birçok ülkesi yardıma koşarken, yıkıcı depremlere rağmen turistler Türkiye planlarını ertelemedi. Türkiye’ye seyahatte rezervasyon iptali olmadığını açıklayan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “En fazla İngiltere, Almanya, Rusya ve Polonya’dan talep var” dedi.

HAMİDE HANGÜL'ÜN HABERİ - Türkiye günlerdir 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin etkisi altında. Binlerce can kaybına neden olan yıkıcı Kahramanmaraş ve Elbistan depremlerinin ardından Türkiye’ye, gerek enkaz altında arama kurtarma çalışmaları, gerekse yardım malzemelerinin deprem bölgelerine ulaştırılması açısından dünyanın birçok ülkesinden yardım eli uzandı. Yaşanan yıkıcı depremlere rağmen turistler de Türkiye’ye seyahat planlarını ertelemedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından turizm sektöründe rezervasyon iptali olmadığını belirterek “Bize ulaşan bir iptal yok” açıklamasında bulundu. 

SEZONDA HAREKETLİLİK BAŞLADI

Bağlıkaya, Türkiye’ye şu anda en fazla rezervasyon talebi gelen ülkeleri “İngiltere, Almanya, Rusya ve Rusya” diye açıkladı. Sektörde fuarlarla birlikte hareketlilik beklediklerini ve önümüzdeki hafta Berlin’de turizm fuarı gerçekleşeceğine işaret eden Bağlıkaya “Yurt dışından turist akışı açısından fuarlar önemli, rezervasyon dönemi yeni hareketleniyor” dedi. Bağlıkaya, turizm sektöründe bu yıla ilişkin tablonun nisan başı gibi netleşebileceğini ifade etti.

TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Özgen Uysal, yabancı turistin seyahat planında bir değişiklik olmadığını belirterek “Rezervasyon iptali yok” dedi. Akıştaki yavaşlamanın da pazartesinden itibaren toparlandığına işaret eden Uysal, en fazla talebin Rusya, Almanya ve İngiltere’den geldiğini bildirdi.  Bağlıkaya, Türkiye’ye şu anda en fazla rezervasyon talebi gelen ülkeleri “İngiltere, Almanya, Rusya ve Rusya” diye açıkladı. Sektörde fuarlarla birlikte hareketlilik beklediklerini ve önümüzdeki hafta Berlin’de turizm fuarı gerçekleşeceğine işaret eden Bağlıkaya “Yurt dışından turist akışı açısından fuarlar önemli, rezervasyon dönemi yeni hareketleniyor” dedi. Bağlıkaya, turizm sektöründe bu yıla ilişkin tablonun nisan başı gibi netleşebileceğini ifade etti. TÜRSAB Batı Akdeniz Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Özgen Uysal, yabancı turistin seyahat planında bir değişiklik olmadığını belirterek “Rezervasyon iptali yok” dedi. Akıştaki yavaşlamanın da pazartesinden itibaren toparlandığına işaret eden Uysal, en fazla talebin Rusya, Almanya ve İngiltere’den geldiğini bildirdi. 

51,4 MİLYON TURİST AĞIRLADI

Türkiye, geçen yıl 51,4 milyon turist ağırladı. Bir önceki yıla göre yüzde 53,4 arttırdığı ziyaretçi sayısıyla turizm gelirlerini 46,2 milyar dolara yükseltti. 2021 yılında turizm gelirleri 34,4 milyar dolardı. Yine, 2022 yılında Güney sahilleri Antalya ve Muğla toplam 16 milyon turist ağırladı. İstanbul’a gelen yabancı turist sayısında yüzde 77 artışla 16 milyon 18 bini aştı. Bu yıl ise Türkiye, 60 milyon yabancı turist ağırlayarak turizm gelirlerini 56 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl 87,5 dolar olan kişi başı gecelik gelirlerin de bu yıl 95 dolara yükselmesi planlanıyor.

TÜRKİYE’YE SEYAHAT ÇAĞRISI

Dünyada da büyük yankı uyandıran Türkiye’deki depremlerin ardından tatilciler, seyahat planlarını bozmadığını anlattı. Euronews’e konuşan İspanyol turist Marian Catalan, planlarını bozmadığını belirtirken, İngiliz tatilci Debbie Still ise “Türkler çok iyi, çok arkadaş canlısı.  Bugün isteyeceğimiz son şey insanların Türkiye’ye gelmemesi olur. Her zamankinden daha çok gelmelisiniz” diyerek Türkiye’ye seyahat çağrısı yaptı.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...