Hedef 12 ay turizm! Uludağ daha da korunacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hedef 12 ay turizm! Uludağ daha da korunacak

Gündem Haberleri

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu, "Uludağ’da alan başkanlığı kurulmasına ilişkin kanun teklifi ile hiçbir koruma tedbiri kaldırılmadı aksine artırılacak" dedi.

Uludağ’ın korunması, geliştirilmesi, tanıtılması ve farklı kurumlara ait planlama yetkilerinin Uludağ Alan Başkanlığında toplanmasını öngören Uludağ Alanı Hakkında Kanun Teklifi’nin ilk 5 maddesi kabul edildi. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, kanun teklifinin muhalefetin ‘betonlaşma ve rant’ iddiasının aksine bölgedeki plansız ve kontrolsüz bir yapılaşmanın önüne geçeceğini söyledi.

"ULUDAĞ BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZDİR"

Çavuşoğlu, teklifle hiçbir koruma tedbirinin kaldırılmadığını vurgulayarak “Uludağ bizim göz bebeğimizdir. 2006’da Uludağ’ın tamamını sit alanı ilan eden hükûmet AK Parti hükûmetidir. Muhalefet işin kolaycılığına kaçarak, AK Parti’nin getirdiği bir düzenlemeye karşı çıkma güdüsüyle karşı çıkıyor. Alan başkanlığı ile birlikte Uludağ’ın çehresi değişecek. ve muadilleriyle eşit seviyeye gelecektir. İddia edildiğinin aksine yapı yoğunluğu artmayacak” dedi.

"BU KARGAŞAYI 13 KİŞİLİK KOMİSYON KURARAK GİDERECEĞİZ"

Teklifle Uludağ’a yeni bir vizyon kazandırılacağını vurgulayan Çavuşoğlu şöyle devam etti: "Uludağ bugün Erciyes, Kartalkaya ve Palandöken’in gerisinde kaldı. Bölgeye binlerce araç giriş-çıkış yapıyor, bir otopark dahi yok. Altı kurum yetkili, hepsi farklı bir kanun uyguluyor. Yapılacak iyi şeyler ağır bürokrasiyle yapılamıyor. Burada yapılmak istenen asıl şey yetki kargaşasına son vermek ve kurumları tek masada birleştirmek. Bu kargaşayı 13 kişilik bir komisyon kurarak gidereceğiz. Her kurumdan da bir kişi görevli olacak.

Öte yandan, bir kar üretme tesisi yaparak dört ay süren sezonun 12 aya uzamasını ve yürüyüş alanları ile doğa sporlarına imkân sunalım istiyoruz. Bu teklif ile her tesis için başkanlığın koyacağı esaslar çerçevesinde çevre sorunu meydana getirmeyecek şekilde atık su arıtma sistemi kurulması zorunluluğu getiriliyor. Alanın bulunduğu bölgenin yangından korunması için bir mekanizma kurulmasına imkân sağlıyor. Daha koruyucu bir hâl söz konusu. Cumhurbaşkanı’mız bu alanı 2018 ve 2019 seçimlerinde Bursalılara vadetti. Vatandaşın bu yönde bir talebi vardı. Bunu yerine getirmemiz gerekiyordu. EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...