Kobalt nasıl satın alınır? Kobalt kg fiyatı ne kadar? İşte yatırımcıların yeni gözdesi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kobalt nasıl satın alınır? Kobalt kg fiyatı ne kadar? İşte yatırımcıların yeni gözdesi

Ekonomi Haberleri

Yatırımcıların yeni gözdesi arasında yer alan kobalt madeni hakkında Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yatırımcıların yeni trendi kobalt için Memiş, SPK lisansı olan şirketlerle alım satım işlemi yapılması gerektiğini vurguladı. Peki, Kobalt nasıl satın alınır? Kobalt kg fiyatı ne kadar? İşte yatırımcıların yeni gözdesi…

Dünyada nadir olan madenlerin başında gelen kobaltın neredeyse yüzde 20’si süper alaşımlar için kullanılıyor. Borsa, hisse, altın ile döviz yatırımcılarının yeni gözdesi olsan kobalt madeni Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş büyük bir çıkış yakalayacağı iddia etti. Bu açıklamaların ardından özellikle “Kobalt nasıl satın alınır? Kobalt kg fiyatı ne kadar?” gibi sorular yatırımcıların araştırma konusu oldu. Türkiye’de mevcut kobalt hakkında tüm detayları sizler için hazırladık. Peki, Kobalt nasıl satın alınır? Kobalt kg fiyatı ne kadar?

Kobalt nasıl satın alınır? Kobalt kg fiyatı ne kadar? İşte yatırımcıların yeni gözdesi

KOBALT NASIL SATIN ALINIR?

Memiş kobalt nasıl alınır, yatırımı nasıl yapılır sorusunun yanıtını şu ifadelerle verdi:

“Özellikle birkaç tane Londra borsasında kobalt üreten şirketlerin adlarını yazdım. Arkadaşlar Londra piyasasında işlem gören şirketler var.Bu şirketlerin hisselerini satın alıyorsunuz ve kobalt yatırımını bu şekilde yapıyorsunuz.

Kobaltın altın ve gümüş gibi fiziki olarak alınan veya direkt kobalt yatırımı yapılacak bir piyasa olmadığını belirtmek isterim.

Kobalt üreten veya ticareti yapan borsada işlem yapan yabancı şirketlerin hissesini satın alıyorsunuz. Bir noktada kobalt satın almış oluyorsunuz. Kobalt yatırımlarınızı borsa gibi yurt dışında işlem yapan bir ayağının olduğunu belirtmek isterim. Kobaltta fiziken alınan satılan bir emtia olduğunu düşünen arkadaşlarımıza da uyarı yapmış olayım.”

Kobalt nasıl satın alınır? Kobalt kg fiyatı ne kadar? İşte yatırımcıların yeni gözdesi

KOBALT (COBALT) NEDİR?

Dünyada en az bulunan elementler arasında yer alan kobalt madeni periyodik tabloda Co olarak yer almaktadır. Gümüş görünümünün yanı sıra mavi rengi de bünyesinde barındıran kobalt arsenik, bakır, mangan, demir, nikel ve çinko gibi cevherlerin harmanlanmasıyla da yan ürün olarak elde edilir. Kobaltın atom ağırlığının 58,9 gram olduğu bilinir. Dünyada az olması nedeniyle kıymetli elementler arasında bulunan kobalt talep artışı, endüstriyel metaller arasında en güçlü performansı sergileyenlerden madenlerden.

SPK ŞİRKET LİSANS SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Para ve Altın Piyasası Uzmanı İslam Memiş, kendi Youtube hesabından yaptığı video paylaşımında kobalt yatırım aracına ilişkin tüm detayları açıkladı.

Yatırımcıları Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) lisansı olan şirketlerle alışveriş yapması konusunda uyaran Memiş, SPK lisansı olan şirket ve kurumların sorgulamalarının resmi internet sayfasından yapılabileceğini açıkladı.

SPK ŞİRKET LİSANSI SORGULAMAK İÇİN (BURAYA TIKLAYINIZ)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...