Çelik yatak ve kabinlere sipariş yağıyor: Yaşam üçgeni oluşturuyor, yüksek basınca dayanıklı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çelik yatak ve kabinlere sipariş yağıyor: Yaşam üçgeni oluşturuyor, yüksek basınca dayanıklı

Ekonomi Haberleri

Deprem ile birlikte çelik yatak ve kabin üreticilerine sipariş yağmaya başladı. Yataklar 45 bin, kabinler ise 80 bin liradan başlıyor. Deprem durumunda yüksek basınçlara dayanıp yaşam üçgeni oluşturuyorlar.

KAAN ZENGİNLİ'NİN HABERİ - Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi sonrası çelik yatak ve çelik deprem kabinlerine ilgi arttı. Özellikle Marmara Bölgesi’nde ikamet edenler depremden korunmak amacıyla bu tür ürünlere yöneldi. Çelik yatak ve deprem kabinleri, online ticaret sitelerinde ‘en çok arananlar’ listesinde zirveye çıktı. Deprem öncesi pek talep görmeyen üreticiler ise mesaiye başladı. Çelik deprem yataklarının fiyatları 45 bin liradan başlarken, içerisinde hayati ihtiyaçların bulunduğu deprem kabinleri ise 80 bin liradan başlıyor.

TESLİM 15 GÜNÜ BULUYOR

İstanbul’da çelik yatak üretimi yapan Koçsan Metal şirketinin yetkilisi Ali Koç konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada “Ciddi bir talep var. Deprem sonrası insanlar tedirgin olmaya başladı. Özellikle İstanbul’dan siparişler alıyoruz. Ancak üretim tarafından sıra oluştu. Ürünün yapımı ve teslimi 15 günü buluyor” dedi.

‘DETAYLI İNCELEYİN’

Tek kişilik çelik yatakların 45 bin liradan, çift kişilik olanlarının ise 50 bin liradan başladığını söyleyen Koç “Bu ürünler zeminden tavana sıkıştırmalı olması nedeniyle tam güvenlik sağlıyor. Ayrıca kullanılan malzemelerde birinci sınıf. Hiçbir ürün depremden tam anlamıyla koruyamaz, bu sadece bir tedbir” diye konuştu.

Piyasada oluşan talep nedeniyle ikinci sınıf ürünlerin de üretimine başlayanlar olduğunu söyleyen Koç, şöyle devam etti: Örneğin sacdan yapanlar var, ya da 40’a 60, 60’a 60 profil ile yapanlar var. Bu tür ürünlerde kullanılan vidalar bile kritik önem taşıyor. Biz ürünlerimizde 150’ye 150 profil kullanıyoruz. O nedenle alan kişiler bu detaylara çok dikkat etmeli.

KABİNLER DAHA PAHALI

Aynı şekilde deprem kabinlerine de ilgi artmış durumda. Bu kabinlerin de fiyatları 80 bin liradan başlayıp 150 bin liraya kadar çıkıyor. Ancak ağır olmaları nedeniyle orta veya ağır hasarlı binalarda kullanılması tavsiye edilmiyor. Kabin içinde; emniyet kemeri, bir kutu içerisinde su, ambalajlı yiyecek içecek, havlu, yangın tüpü, battaniye, çekiç, pense, el feneri, ilaç gibi hayat kurtaran malzemeler bulunuyor. Ürünün sipariş sonrası hazırlanması 1 ayı buluyor.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...