Türkiye Cezayir'in altyapı inşasına talip oldu: Bakan Uraloğlu 'birlikte çalışmaya hazırız' diyerek duyurdu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Türkiye Cezayir'in altyapı inşasına talip oldu: Bakan Uraloğlu 'birlikte çalışmaya hazırız' diyerek duyurdu

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cezayirli mevkidaşı Rahruh ile görüştü. Cezayir’in gerçek büyük çaplı altyapı projelerini hayata geçirmek için ortaya koyduğu planlamaya değinen Uraloğlu, 'birlikte çalışmaya hazırız' dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cezayir’de 19. Uluslararası Bayındırlık Fuarı’na katıldı. Etkinlikte açıklamalarda bulunan Uraloğlu, Türkiye ile Cezayir arasındaki ulaştırma ve altyapı alanındaki ilişkiler, güncel bölgesel gelişmeler ve uluslararası konular olmak üzere birçok konuya yer verdi.

TÜRKİYE-CEZAYİR İLİŞKİLERİ İVME KAZANDI

Bakan Uraloğlu, 240 firmanın stant açtığı ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu çok sayıda ülkenin katılımıyla düzenlenen fuarda Cezayirli mevkidaşı Rahruh ile ikili görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında iki ülke ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Cezayir’in tarihten gelen dostluk ve kardeşlik bağları olduğuna dikkati çeken Uraloğlu, "Türkiye-Cezayir ilişkileri son yıllarda stratejik ortaklığa dönüşerek önemli bir ivme kazanmıştır." dedi.

İŞBİRLİĞİ GİDEREK GELİŞİYOR

Uraloğlu, özellikle son yıllarda artan karşılıklı üst düzey ziyaretler neticesinde iki ülke Cumhurbaşkanları eş başkanlığında kurulan YDİK’in önemine dikkati çekerek, "Kardeş ve dost Cezayir ile ulaştırma alanındaki işbirliklerimizi de bu ve benzeri platformlar ile geliştirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Altyapıdan deniz taşımacılığına, kara yolu ve demir yolu taşımacılığından gemi inşasına kadar birçok konuda iki ülke arasında önemli bir işbirliği potansiyeli olduğunu belirten Uraloğlu, eylül ayında Cezayir’e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında yaptığı görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini kaydetti.

TÜRKİYE ALT YAPI İNŞASI İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMAYA HAZIR

Cezayir’in büyük çaplı altyapı projelerini hayata geçirmek için ortaya koyduğu planlamayı takdirle takip ettiklerini aktaran Uraloğlu, şunları söyledi:

"Gerek özel sektör gerek kamu sektörü ile Cezayir’le bu alanda da birlikte çalışmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Tüm ulaştırma ve altyapı sektörlerinde ekonomik ilişkilerin, tarihsel ve siyasi bağlarımız çerçevesinde daha da ileriye taşınması gerektiğine yürekten inanıyorum."

Uraloğlu, ayrıca doğu-batı ve kuzey-güney güzergahlarındaki ulaştırma koridorlarına da büyük önem verdiklerini belirterek, "Cezayirli paydaşlarımızla mevcut taşımaların geliştirilmesi ile yeni hat ve koridorların tesis edilmesi hususunda çalışmalar yürütüyoruz; böylece işbirliğimizin bir üst seviyeye taşınmasını hedefliyoruz." dedi.

‘KALKINMA YOLU PROJESİ’ İLE BASRA KÖRFEZİ, AVRUPA VE ORTA ASYA’YA BAĞLANACAK

Kalkınma Yolu Projesi ile Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya ve Orta Asya'ya bağlayacaklarını söyleyen Bakan Uraloğlu, bu amaçla gerek Irak ile gerekse diğer bölge ülkeleri ile yakın iş birliği içerisinde olduklarını ifade etti. Bakan Uraloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kalkınma Yolu Projesi, Batı Afrika’dan Güney Asya’ya ve Ortadoğu’yu da içine alan bölge ile Avrupa ve Orta Asya’ya arasındaki erişimlerde yük taşımacılığı için ciddi kolaylıklar sağlayacaktır. Mesela, Güney Asya’daki bir yük Irak’ın Faw Limanı’ndan sonra tek gümrük noktası geçişi ve mod değiştirmeden Avrupa sınırlarına ulaşacaktır. Keza, Basra Körfezi ile Cezayir de farklı bir güzergâh ile birbirine bağlanmış olacaktır. Bu anlamda Kalkınma Yolu projesi ülkelerimiz açısından daha da önem kazanmaktadır.”

Cezayirli paydaşlarla mevcut taşımaların geliştirilmesi ile yeni hat ve koridorlar üzerinde çalıştıklarını söyleyen Uraloğlu, “İş birliğimizin bir üst seviyeye taşınmasını hedefliyoruz” diyerek konuşmasına son verdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...