Hain saldırının perde arkası ortaya çıktı

Hain saldırının perde arkası ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

Adana'da 2 polis memurunun şehit olduğu silahlı saldırının ayrıntıları da ortaya çıktı.

 Saldırıya uğrayan ekibin, bölgelerinde meydana gelen trafik kazasının raporunu almak için hastaneye geldiği belirlendi. Ekibin, adli vaka raporunu aldıktan sonra Dağlıoğlu Şehit Mehmet Ali Arslan Polis Merkezi'ne gitmek için hastaneden ayrılıp otoparktan çıktığı sırada saldırı meydana geldi. Hain saldırıda şehit polisler teröristlerle son ana kadar çatıştı.
 
Motosikletle ekip aracına yaklaşan başlarında kask bulunan teröristlerden arkada oturanın otomatik silahla ateş açtığı anlaşıldı. Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesine çekilen ekip aracında yapılan incelemede 25 kurşun girişi tespit edilirken, içinde de tabancaya ait 9 mm çaplı 3 boş kovan bulundu.
 
Olay Yeri İnceleme Şubesi ekiplerinin yaptığı araştırmada, olay yerinde uzun namlulu silahtan çıkan ancak, patlamayan 3 kurşun elde edildi. Ekiplerin yaptığı araştırmada, ilk açılan ateşle önde oturan ekip şefi Süleyman Çakır ağır yaralanırken, polislerin de karşılık verdiği saptandı. Ekip aracında şehit olan Bircan İlhanlı, Süleyman Çakır ve yara almadan kurtulan İsa Doğan'dan hangisinin tabancayı kullandığı belirlenemedi. Polislerin tabancaları da balistik inceleme için Emniyet Müdürlüğü Bölge Kriminal Laboratuarı'na gönderildi.
 
ŞOKA GİRDİ HASTANEYE KALDIRILDI
 
Ekip arkadaşlarının yaralandığını gören İsa Doğan, telsiz ile anons yaparak yardım istedi. Silah seslerini duyan vatandaşlar, yaralı polisleri Özel Güney Adana Hastanesi'ne kaldırdı. Anonslar üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Saldırı sırasında ekip aracının direksiyonunda bulunan polis memuru İsa Doğan, şoka girdi. Gözyaşlarına boğulan Doğan, ambulansla Balcalı Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
OPERASYONLAR SABAHA KADAR SÜRDÜ
 
Polislere yönelik saldırı sonrasında Adana Emniyet Müdürlüğü, Dağlıoğlu-Gülbahçesi-Barbaros-Havuzlubahçe mahallelerinde geniş çaplı operasyon başlattı. Teröristlerin gidebileceği güzergahlarda bulunan iş yerleri ve mobeselere ait görüntüler toplanarak incelemeye alındı. Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürlüğü ekipleri, Özel Harekat ve helikopterin de havadan destek verdiği operasyon başlattı.
 
Sabaha kadar süren operasyonlarda, polislerin şehit edildiği saldırıyla bağlantılı olduğu tahmin edilen 12 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda pompalı olarak adlandırılan otomatik av tüfeği ele geçirildi. Operasyonlarda gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğ'nün TEM Şubesi'ne götürülürken, teröristlerce olayda kullanılan Kalaşnikof marka otomatik silah bulunamadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...