Soylu: PKK'nın kökünü kazıyacağız

Soylu: PKK'nın kökünü kazıyacağız

GÜNDEM Haberleri

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, terör örgütü PKK'yı bitireceklerini söyledi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, "Herkes duysun ve bilsin ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin iradesi, varlığı olmadan bin yıldır bu kadim devlette yaşayan aziz milletin onayı olmadan, bu coğrafyada kimse bir taraftan bir tarafa adım atabilme şansına sahip değildir. Kimse, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve bu aziz milletin gücünü sınamaya kalkmasın" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında, Sera Gölü mevkisinde vatandaşlarla bir araya gelen Soylu, Çözüm Süreci hakkında da görüşlerini paylaştı.

Soylu, şöyle devam etti:

"Mili birlik ve kardeşlik süreci sadece Güneydoğudaki kardeşlerimizin temel hak ve hürriyetlerine yönelik bir süreç değildir. Milli birlik ve kardeşlik süreci memleketimizin bu güne kadar yaşadığı bütün süreçlerin, acıların, demokratikleşmesiyle, bu ülkenin gelişmesiyle, birliği ve beraberliği bütünleşmesi gereken sürecin adıdır."

Terör örgütünü bitireceklerine dikkati çeken Soylu,  "PKK terör örgütünü bitireceğiz ve bunun kökünü kazıyacağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın. Elbetteki acı çekiyoruz, şehitlerimiz geliyor, ciğerparelerimiz şehit oldukça içimiz yanıyor ama bir şey söylemek istiyorum. Şehitlerin kanlarıyla suladığı bu toprakta bir bağımsızlık ve istiklal mücadelesinin sonrasında bu topraklarda, bu kadar özgür, hür ve bağımsız şekilde yaşıyoruz. Biz bunu biliyoruz. Bize haddimizi bildirmeye çalışanlara biz ne yapacağımızı en iyi şekilde biliyoruz" diye konuştu.

Soylu, devletle PKK'yı eşitlemeye çalışanlara fırsat vermeyeceklerini vurgulayarak, "Bu terör orada bitecek. Silahlarını toplayıp gidecekler. Yerin 7 kat dibine gömecekler. Bir tek terörist kalmayıncaya kadar bu mücadele devam edecek" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...