HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ünlü isim hayatını kaybetti

Düzenleyen: /
Ünlü isim hayatını kaybetti
Tübitak, Tosun Terzioğlu, Haber

GÜNDEM Haberleri

Sabancı Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü ve eski TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Tosun Terzioğlu hayatını kaybetti

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, Terzioğlu'nun vefatı nedeniyle üniversitenin resmi internet sitesinde bir başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

''Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. TosunTerzioğlu'nu Kaybettik / Özleyeceğiz...

Üniversitemizin kuruluşunda ve gelişmesinde üstün hizmetleri olan, sevgili Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Tosun Terzioğlu’nu bugün, 23 Şubat 2016, kaybetmiş olmanın büyük üzüntüsü içerisindeyiz. Tosun Hocamız, Sabancı Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü olduğu 1997- 2009 yıllarında vizyoner kişiliği, üstün yöneticilik becerileri, hiç esirgemediği sevgi ve emeği ile Sabancı Üniversitesi'nin bir Dünya Üniversitesi olma yolculuğunda eşsiz bir rol oynamıştır. Kendisini her zaman sevgi, saygı ve minnetle anacağız. Daha önce ODTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı ve TÜBİTAK Başkanlığı da yapmış olan sevgili Tosun Hocamızın, Türkiye'de ve dünyada Matematikte çok kıymetli bir konumu vardır. Hocamızın cenaze bilgileri daha sonra belli olacak ve hemen bildirilecektir. Anısına Sabancı Üniversitesi'nde yapılacak tören ayrıca duyurulacaktır. Merhuma Tanrı'dan Rahmet; ailesine, arkadaşlarına ve tüm Üniversitemiz ve bilim camiasına başsağlığı dileriz.''

PROF. TOSUN TERZİOĞLU KİMDİR?

74 yaşında hayata veda eden Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, Kayseri’de dünyaya geldi. Robert Kolej’in ardından İngiltere’de Newcastle Üniversitesi’nde lisans, Almanya’da Frankfurt Üniversitesi’nde matematik dalında doktora yapan Terzioğlu, Wuppertal Üniversitesi, Michigan Üniversitesi, ODTÜ ve Sabancı Üniversitesi’nde çalıştı.

Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, 1992-1997 yılları arasında TÜBİTAK Başkanlığı, 1993-1997 yılları arasında NATO Bilim Komitesi Türkiye Temsilciliği, 1996-1997 yılları arasında da Bilimsel ve Teknik Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve Türk Matematik Derneği başkanlıklarını da yürüten Terzioğlu, TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...