PKK ve DAEŞ'e iki koldan kıskaç

Düzenleyen:
PKK ve DAEŞ'e iki koldan kıskaç

GÜNDEM Haberleri

Silahlı kuvvetler Kuzey Irak’taki PKK hedeflerine hava operasyonuyla, Suriye’deki DAEŞ mevzilerine de obüslerle ateş yağdırdı.

Türkiye kendisini tehdit eden terörist unsurlara sınır içerisinde ve dışarısında göz açtırmıyor. PKK ve DAEŞ’e karşı hem havadan hem de karadan harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri, gerçekleştirdiği operasyonlarla iki terör örgütünü kıskaca aldı. TSK jetleri, dün gece PKK kamplarının mevzilendiği Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara ve Hakurk bölgelerine ateş yağdırdı. Önceden tespit edilen sığınak, korugan ve silah mevzileri gibi hedeflere sabaha karşı  hava operasyonu düzenlendi. Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 ve F-4 2020 savaş jetleri, tüm hedefleri tam isabetle vurularak, terör örgütü PKK’ya ağır zayiatlar verdirdi. Mardin, Şırnak, Tunceli’de yürütülen şehir operasyonlarında da PKK’ya büyük darbe vuruldu. 4 şehirdeki operasyonlarda 12 terörist etkisiz hale getirildi, 11 terörist ise yakalandı.

Mehmetçiğin hedefinde Kilis’e attığı füzelerle Türkiye’yi tehdit eden, selefi terör örgütü DAEŞ de vardı. Önce keşif araçlarıyla Halep’in kuzeyindeki Baragidah ve Kuşakcık bölgelerinde terör örgütü DAEŞ’e ait hedefler tespit edildi. Emniyet güçleri daha sonra, hedeflere Fırtına Obüsleri, top ve ÇNRA’larla başarılı atışlar yaptı. Yapılan atışlarda 55 terörist etkisiz hale getirildi, 3 araç ve 3 roket rampası tam isabetle vuruldu. Hedeflerin vurulma anı keşif ve gözetleme araçları yardımıyla kaydedildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...