Müslüman öğrenciye DAEŞ damgası

Düzenleyen:
Müslüman öğrenciye DAEŞ damgası

GÜNDEM Haberleri

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bir lise yıllığında başörtülü öğrenci için gerçek adı yerine, terör örgütü DAEŞ’in İngilizce kısaltması ‘’Isis’’ kullanıldı.

Yıllıkların öğrencilere dağıtılmasıyla olayı fark eden Zehlif, sosyal medya hesabından, ‘’Okul yıllığının bu şekilde çıkarılabilmiş olmasından son derece üzüldüm, tiksindim, hicap duydum. Görünüşe göre yıllıktaki ‘Isis’ benim. Okul benimle iletişime geçerek bunun ‘yazım hatası’ olduğunu belirtme küstahlığını gösterdi. Aynı görüşte değilim, gerçekçi olalım’’ açıklamasında bulundu. Okul müdürü Susan Petrocelli, Twitter hesabından, ‘’Los Osos Lisesi, okul yıllığında tespit edilen üzücü baskı hatasını düzeltmek ve soruşturmak için mümkün olan her adımı atıyor. Samimiyetle özür diliyoruz’’ paylaşımında bulundu. Amerikan-İslam İlişkileri Konseyinin geçen yıl yayımladığı bir rapor, Kaliforniya eyaletinde Müslüman öğrencilerin din kaynaklı tacizlere sıkça maruz kaldıklarını ortaya koyuyor. Rapora göre, eyaletteki Müslüman öğrencilerin yüzde 55’i, inançları sebebiyle okullarında en az bir kez zorbalık ve sataşmaya maruz kaldı.  

Müslüman öğrenciye DAEŞ damgası

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...