Emniyet kapı kapı gezecek

Düzenleyen:
Emniyet kapı kapı gezecek

GÜNDEM Haberleri

Emniyet, terör örgütlerinin kanlı saldırılarına karşı halkı bilinçlendirmek için dört bir yandan seferberlik başlatıp “terörle mücadelede bize destek olun” mesajı verecek.

Ebru KARATOSUN ANKARA
Emniyet Genel Müdürlüğü, son yıllarda artan terör olayları nedeniyle 7 bin ailenin kapısını çalacak. Terörle mücadelede kararlılık gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’la beraber Emniyet’te vatandaşa terörü anlatmak için sahaya iniyor. Bir yandan PKK ve DHKP-C ve diğer yandan DAEŞ’in gerçekleştirdiği eylemlerle mücadele eden Emniyet, söz konusu terör örgütlerinin hedeflerini anlatmaya hazırlanıyor.
“BİZE DESTEK OLUN” 
Şimdiye kadar terörle mücadele konusunda polisiye tedbirleri öncelikli kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü artık sahada ve vatandaşta birebir iletişim kurarak terörle mücadeleye psikolojik destek verecek. Terörün sivil-asker, kadın-çocuk, yaşlı-genç ayırmadan toplumun her kesimini hedef aldığını ve insanlık suçu olduğuna dikkat çekecek olan Emniyet, “terörle mücadelede bize destek olun” diyecek.
4 KOLDAN MÜCADELE
Emniyet Genel Müdürlüğü, terörle mücadelede halkı bilgilendirmek için 4 koldan çalışmalara start verecek. İlk aşamada, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki vatandaşlara ulaşılmaya çalışılacak. İkinci aşamada canlı bomba saldırılarıyla sarsılan Batı’daki vatandaşlara ‘dikkatli olun’, ‘şüphelendiklerinizi bizimle paylaşın’ mesajı verecek. Emniyet, terörün son olarak sızmaya çalıştığı Karadeniz’de de öncelikli olarak çalışma başlatacak. Terör örgütlerinin, Karadeniz’e nüfuz bulmaması için ‘el ele birlikte çalışalım’ denilecek. Emniyet son olarak da turizm öncelikli olan güney bölgesinde vatandaşları terörle mücadele konusunda bilgilendirecek.
YÜZDE YÜZ ARTIŞ OLDU
Emniyet, yıllardır sahada birçok ailenin kapısını çaldı. Ancak son dönemde artan terör olayları nedeniyle hedeflenen aile sayısında yüzde yüz artış yaşandığı rakamlara yansıdı. Buna göre, 2014 yılında 3 bin 705 ailenin kapısı çalınırken, 2015 yılında bu sayı bin 992 oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...