ABD’li ve Alman erken uyarı uçakları geliyor

Düzenleyen:
ABD’li ve Alman erken  uyarı uçakları geliyor

GÜNDEM Haberleri

NATO Zirvesi’nden çıkan Türkiye’ye, DAEŞ ile mücadele eden uluslar arası koalisyona destek amacıyla AWACS tipi “erken uyarı uçakları” konuşlandırılması kararı sonrasında uçan radarların İncirlik Üssü’nde gelmesi öngörülüyor.

Söz konusu uçakların Almanya ve ABD tarafından karşılanması bekleniyor. 2 adet uçağın ABD tarafından mı, Almanya tarafından mı yoksa her iki ülke tarafından mı karşılanacağı, yapılacak görüşmelerin ardından netleşecek. Söz konusu uçakların, zirve sırasında Varşova’da koruma gö-revi yapan Türk AWACS’ları ile beraber ya da koordineli görev yapacağı dile getiriliyor. AWACS’ların sonbahar başında Türk hava sahasında uçuşa başlaması öngörülürken, uçakların doğrudan kontrolü, ülkelerin merkez üslerinde değil İncirlik Komuta Kontrol Merkezi’nde olacak. AWACS’lar sayesinde DAEŞ’e ait hedefler belirlendiği anda vurulacak ve örgütün hareket alanı kısıtlanacak. Böylece “Münbic Cebi Güvenli Alanı” da kısa sürede gerçekleştirilebilecek. Buket Güven ANKARA

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...