TÜBİTAK destek verdi! Kenevirdeki esrarı azaltıp ıslah edecek

Düzenleyen:
TÜBİTAK destek verdi! Kenevirdeki esrarı azaltıp ıslah edecek

GÜNDEM Haberleri

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Selim Aytaç, kenevir bitkisindeki esrar miktarının azaltılmasını sağlamak için bir proje geliştirdi.

Türkiye Bilimsel ve Teknoloji araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Doç. Dr. Aytaç’ın bu projesine destek vermeye karar verdi. 260 bin TL’lik toplam proje maliyeti TÜBİTAK tarafından karşılandı. 2013 yılında Türkiye’deki kenevir ekim alanlarının bir hayli azaldığını fark ettiklerini ve bunun üzerine çalışma başlattıklarını söyleyen Aytaç, şunları söyledi: Kenevir ve keten pamuğa göre çok daha geniş alanda üretim yapılabiliyor. Ancak değişik sebeplerden dolayı ekim alanı gittikçe azaldı. Keten 5 yıl önce üretimi bitti, kenevir de çok az kaldı. Belirlediğimiz serada kenevir ekimine başladık. Umuyorum ki esrarı olmayan Türkiye’nin kendi kenevir çeşidi olacak. Eğer çeşidi çıkarabilirsek Türkiye’deki üretim miktarında ivme sağlanacağını düşünüyoruz.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...