HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kabine toplandı: Dövizdeki artış ve elçiler masada

Düzenleyen: /
Kabine toplandı: Dövizdeki artış ve elçiler masada
Kabine, Recep Tayyip Erdoğan, Osman Kavala, Koronavirüs, Haber

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde toplantı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliye'de başladı. Kabinenin öncelikli başlıkları döviz kurundaki yükseliş, “istenmeyen adam” ilan edilen 10 büyükelçi ile koronavirüs tedbirleri olacak.

Ebru KARATOSUN

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde toplantı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan toplantının öncelikli başlığı, döviz kurunda son dönemde meydana gelen yükseliş olacak. Konuyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın genel bir bilgilendirme gerçekleştirmesi beklenirken, ayrıca önümüzdeki dönemde atılacak adımlarla ilgili de sunum yapması planlanıyor.

TEDBİR GELECEK Mİ?

Koronavirüs tedbirleri de kabinenin en önemli gündem başlıklarından biri. Artan vaka ve ölüm sayılarının yanı sıra, aşılama çalışmalarının değerlendirileceği toplantıda, koronavirüs salgınıyla ilgili yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı Bakanlar Kurulunun görüşlerine göre şekillenecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kabineye hastanelerin doluluk oranı, yerli aşı çalışmaları ve vakalardaki son duruma ilişkin bilgi verecek. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer de okullardaki son durumu aktaracak.

BÜYÜKELÇİLERLE İLGİLİ SUNUM

Kabine toplantısının kritik başlıklarından birisi de 10 büyükelçinin Osman Kavala ile ilgili skandal açıklamaları olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili “Gerekli talimatı Dışişleri Bakanı’mıza verdim. 10 büyükelçinin bir an önce ‘istenmeyen adam’ ilan edilmelerini halledeceksiniz dedim” ifadelerini kullanmıştı. Toplantıda, Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu’nun Türkiye’nin önümüzdeki dönemde uluslararası alanda atabileceği adımlarla ilgili bir sunum yapması bekleniyor.

Kabine toplandı: Dövizdeki artış ve elçiler masada

Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kameralar karşısına geçerek kabinede alınan kararları kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

TERÖRLE MÜCADELE DE GÜNDEMDE

Ayrıca, son dönemde güvenlik güçleri ve Millî İstihbarat Teşkilatının gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar, sahadaki son durum ve gelen istihbarat raporları da masada olacak. Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar’ın, Brüksel’deki temaslarına ilişkin kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor. Yine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı 30-31 Ekim’de Roma’daki G-20 liderler zirvesiyle ilgili son hazırlıklar da değerlendirilecek. Erdoğan, zirvede başta ABD Başkanı Joe Biden olmak üzere pek çok liderle ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...