Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği Dijital Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA Tasarruf Ortağım YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Gazete Aboneliği Dijital Gazete Aboneliği
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
© 2026 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Politika
  3. Erdoğan'dan Çavuşoğlu'na 10 büyükelçi talimatı
Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!
Politika

Erdoğan'dan Çavuşoğlu'na 10 büyükelçi talimatı

Son Güncelleme: 23 Ekim, 2021 - 15:17
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Erdoğan'dan Çavuşoğlu'na 10 büyükelçi talimatı
Fotoğraf Başlığı Erdogan'dan Çavusoglu'na 10 büyükelçi talimati

Eskişehir'de 52 fabrikanın açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, diğer projelerin de toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrıda bulunan 10 büyükelçi hakkında 'istenmeyen adam' ilan edilmeleri yönünde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na talimat verdiğini açıkladı.

Kaydet
a- | +A

Eskişehir'de 52 fabrikanın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmanın ardından katıldığı Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde bir kez daha açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Sermayenin milliyeti, rengi, inancı olmaz. Yatırım yapacak herkese kapılarımız da yüreğimiz de sonuna kadar açıktır. Türkiye kendi firmalarının yatırım atağı yanında küresel firmalarında üretim üssü olma yolunda hızla ilerliyor.

Türkiye'yi tarihin en büyük demokratik reformları sayesinde dünyanın en itibarlı gelişmelere yön veren, sözü dinlenen ülkeleri arasında dahil ettik.

"BU ÜLKEYİ 19 YIL KİMSEYE YEM ETMEDİK, BUNDAN SONRA DA ETMEYİZ"

Terör örgütlerinden darbecilere kadar, nice şer güçleri aynı gayeyle harekete geçirildi. Tıpki uluslararası siyasette olduğu gibi, ekonomide de sıkıştırılmaya çalışıldığımız tablo asla Türkiye'nin gerçek yerini ifade etmiyor. Bu oyunu kuranlar niyetlerini gizlemeye de gerek duymuyorlar. Türkiye'yi diplomasi ve ekonomide zora sokarak siyasi iktidarı değiştirmeye çalıştıklarını açıkça söyleyenlerin amacı herhalde ülkemizin ve milletimizin menfaatlerini korumak değildir. Bu beyanlara güvenip efelenenlerin gayesinin ülkeye hizmet olmadığı bellidir. Ama biz nasıl bu ülkeyi 19 yılda kmseye yem etmediysek, nasıl tüm kötü niyetlilerin heveslerini kursaklarında bıraktıysak inşallah yine aynı şeyi yapacağız.

Sıkıntılarımız elbette var, iç siyasette sorunlar var, ekonomide yaşadığımız sıkıntılar var. Biz attığımız her adımda 19 yıldır sıkıntılarla karşılaştık. Biz bunları aşarak ülkemizi büyüttük. Ülkemizi zenginleştirdik, zorluklar karşısında pes eden bir yapıda olsaydık bu işlere hiç giremezdik. Ülkeyi ölmüş bitmiş göstermek için bin dereden su getiriyorlar.

"YAŞADIĞIMIZ SIKINTILAR GEÇİCİDİR"

Dünya ekonomisindeki bozulma birçok alanda fiyat artışına neden oldu. Bu ülkemize de yansıdı. Özellikle enerjide önemli bir bölümünü kendimizden üstlenerek artışları vatandaşlarımıza en az seviyede yansıttık. Bunun bile insanımıza yaşattığı sıkıntıların farkındayız. İstihdamı güçlendirecek, üretimi artıracak bir ekonomi planı ile bu küresel krizi ülkemiz için tarihi bir fırsata çevireceğiz. Yaşadığımız sıkıntılar geçicidir. Ama elde edeceğimiz kazançlar ise nesiller boyu devam edecektir.

Devletin uçaklarını satacaklarmış, zaten sizin yapacağınız bu! Siz bu devletin milletin neyi var, neyi yok nasıl bir an önce satarız siz onunla uğraşıyorsunuz.

Bunlar terörist Selo ile beraber olurlar. Yasin Börü'yü öldüren Selo değil miydi?

OSMAN KAVALA AÇIKLAMASI

"Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na 10 tane büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesi talimatını verdim."

52 FABRİKANIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eskişehir OSB'de faaliyete geçen 52 fabrikanın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara seslenerek önemli açıklamalarda bulundu. Törende yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye yatırım yapanların daima kazanacağını belirtti. Türkiye'nin tökezlemesini bekleyenlere net mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkedeki istikrar ortamını bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SAYISI 375’ YÜKSELDİ”

"Bizim gündemimiz yatırımdır, geleceğe eser bırakmaktır. İnsanımıza hizmet etmektir. Vatandaşlarımızın refahını arttırmaktır" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada bir çok ülkesinin kabuğuna çekildiği salgın döneminde biz varımızla yoğumuzla dünyaya açılıyoruz. Ülkemize kazandıracağımız bir kuruş için büyük bir aşkla çalışıyoruz. Sanayicilerimize bir ülkeye yatırım yapmak isterseniz ne beklersiniz? Diye sorsak hep bir ağızdan aynı şeyleri söyleyeceklerdir. Yatırımcı kaliteli alt yapıya yatırım yapar. İyi işleyen bir eko siteme yatırım yapar. Cazip teşvik sistemine yatırım yapar. Nitelikli insan kaynağına yatırım yapar. İşte bu yüzden biz 19 sene boyunca bütün enerjimizi ülkeyi baştan baştan duble yollarla donatmaya, limanlar inşa etmeye, dağları delip tüneller açmaya, yurdumuzun dört bir yanını demir ağlarla örmeye harcadık. Bu sayede, Türkiye’deki organize sanayi bölgesi sayısı 375’e, orta yüksek ve yüksek teknoloji üretim üstleri olan endüstri bölgesi sayısı 23’e ulaştı. Teşvik sistemimizi sürekli geliştirerek, yatırım yapan firmalarımıza büyük çaplı destekler sağladık. Tekno Park sayımız 100'e yaklaşık. ArGe ve Tasarım merkezlerin sayısı bin 600 üzerine çıktı. İnsan kaynağımızı zenginleştirmek için işe üniversite sayımızı arttırmakla başladık. Yükseköğretimdeki kapasite sorununu çözdükten sonra şimdi tüm gücümüzü kalitenin yükseltilmesine teşvik ettik. Geçmişte kat sayısı zulmü ile içi boşaltılan meslek liselerimizi itibarlı günlerine döndürmek için çalışıyoruz. Bütün bu gelişmeler sayesinde milli teknoloji hamlesinin bir markası olan Tekno Fest’te gençlerimizin üstün başarılarına şahitlik ediyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ ELEKTRİKLİ ARAÇ VE BATARYA ÜSSÜ HALİNE GETİRECEĞİZ”

Türkiye’nin TOGG isimli elektrikli yerli üretim aracı ile bir adım attığını ifade Erdoğan, konuyla ilgili konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Bugünün ve yarının teknolojisi yapay zekâyla ulusal yapay zeka stratejimizi hazırlayarak, adımlarımızı süratle atmaya başladık. Elektrikli araçlarda TOGG ile bir adım attık. Şimdi de şarj alt yapıları konusuna çalışıyoruz. Hedefimiz Türkiye’yi Avrupa’nın elektrikli araç ve batarya üssü haline getirmektir. Dijital teknolojilerde de doğru ürünlere yatırım yaparak, yeni adımların hazırlıkları içerisindeyiz. Bizim gençlerimize karşı büyük sorumluluklarımız var. İklim değişikliği dünyayı bambaşka bir noktaya sürüklüyor. Sel ve yangın felaketlerinden başımızı kaldıramıyoruz. İşte bu yüzden biz İklim Sözleşmesini onaylayarak üzerimize düşen görevi yerine getirdik. İşletmelerimiz de gerekli hassasiyeti göstererek, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacaktır.”

“HEDEFİMİZ MADE İN TÜRKİYE MARKASINI DÜNYADA HAK ETTİĞİ YERE ULAŞTIRMAK”

“Hedefimiz Made in Turkey değil, Made in Türkiye markası tüm dünyada hak ettiği yere ulaşmasıdır” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının devamında “Türkiye’nin geleceği parlaktır. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da bizi hedeflerimizden alıkoymaya yönelik engellemeler, yıldırma stratejileri, iftiralar ve saldırılar olacaktır. Gücümüze güç katan büyük Türkiye’nin taşıyıcı sütunları olan müteşebbislerimizle birlikte altından kalkamayacağımız yoktur” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, konuşmasının ardından seramik üzerine işlenmiş nar figürü hediye edildi. Ardından Haier beyaz eşya ile Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyete geçen 52 yeni fabrikanın açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Valilik Meydanında düzenlenen toplu açılış törenine katılmak için farikadan ayrıldı.

Eskişehir OSB'deki törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı, Harun Karacan, Emine Nur Günay, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ile çok sayıda davetli katıldı.

BAKMADAN GEÇME
Erdoğan
HABER
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yanıt: Sakın ha bu oyuna gelmeyin

BAKMADAN GEÇME
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş birliği yapılmadık ülke bırakmayacağız
HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İş birliği yapılmadık ülke bırakmayacağız

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn NSosyal NSosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 23 Ekim, 2021 - 15:17
Haberle İlgili Daha Fazlası
Politika
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu NSosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    Durağa gelen yolcuların isteğini geri çevirmedi! Ankara'dan Giresun'a taksiyle gittiler: Taksimetre asgari ücreti geçti
    Ankara'dan Giresun'a taksiyle gittiler: Taksimetre...
    Kaydet
  • 2
    İtalyanlar duyurdu: İstanbul devi, Rafael Leao ile anlaştı
    İtalyanlar duyurdu: İstanbul devi, Rafael Leao ile...
    Kaydet
  • 3
    Ege Denizi sallandı! AFAD korkutan depremi duyurdu
    Ege Denizi sallandı! AFAD depremi duyurdu
    Kaydet
  • 4
    Yolculuk 2 saat 15 dakikaya düşecek! İstanbul, Ankara, Bursa... Çok az kaldı
    Yolculuk 2 saat 15 dakikaya düşecek!
    Kaydet
  • 5
    Başfiyat 500 TL'ye çıktı! Bir zamanlar her hanede üretiliyordu, şimdi sadece 3 üretici kaldı
    Başfiyat 500 TL'ye çıktı! Bir zamanlar her hanede ...
    Kaydet
YAZARLAR
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla CHP: Kurucu parti mi, diktatörlük kalıntısı mı?
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Emekli gelir ve maaşlarında otomatik kesinti dönemi başladı!
    Kaydet
  • Ferhat  Ünlü
    Ferhat Ünlü Yargı gücünün analizi / Bölüm 1 (Zor Yıllar)
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Trans-Hazar jeopolitiğinde çok kutuplu dengeler!
    Kaydet
  • Anlat Derdini Feridun Ağabey'e
    Anlat Derdini Feridun Ağabey'e "Doğal insanı kurtaracakken yapay zekâya yenilmek"
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi belli oldu!
    Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi belli oldu!
    Kaydet
  • FAİZSİZ 500 BİN TL FIRSATI!
    FAİZSİZ 500 BİN TL FIRSATI!
    Kaydet
  • İstanbullular için kritik uyarı! Bu gece dikkat edilmeli
    İstanbullular için kritik uyarı! Bu gece dikkat edilmeli
    Kaydet
  • Otoparkta giriş saati anlaşmazlığı tekme tokatlı kavgayla bitti! O anlar kamerada
    Otoparkta giriş saati anlaşmazlığı tekme tokatlı kavgayla bitti! O anlar kamerada
    Kaydet
  • KONUTTA ORANLAR YÜKSELDİ!
    KONUTTA ORANLAR YÜKSELDİ!
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
Altın 1 haftanın dibinden döndü! Piyasalar saat 21:00’e kilitlendi
Altın 1 haftanın dibinden döndü! Piyasalar saat 21:00’e kilitlendi
Kaydet
Mardin'de korkunç kaza! Otomobil ile kamyonet çarpıştı: Ölü ve yaralılar var
Mardin'de korkunç kaza! Otomobil ile kamyonet çarpıştı: Ölü ve yaralılar var
Kaydet
Kayseri’de yürekler ağza geldi! Elektrikli araç bomba gibi patladı: O anlar saniye saniye görüntülendi
Kayseri'de elektrikli araç bomba gibi patladı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Foto Haber
  • Video Galeri
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok NSosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2026 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası
|
Haber Özeti
Yükleniyor...
Seslendirme

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.