Bakan Soylu'dan 'uyuşturucuyla mücadele' açıklaması: Okulların çevresinde torbacı kalmadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Soylu'dan 'uyuşturucuyla mücadele' açıklaması: Okulların çevresinde torbacı kalmadı

Gündem Haberleri

Uyuşturucuyla mücadele konusunda büyük bir gayretin ve ciddi bir stratejinin içinde olduklarını anlatan İçişleri Bakanı Soylu, “Okulların çevresinde torbacı kalmadı. ‘Ayaklarını kırın’ dediğimde kararlılığımızı ortaya koyduk” dedi.

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2023 yılı bütçesine ilişkin konuşmasında, terör ve uyuşturucu ile mücadelede kararlılık mesajları verdi. Soylu, terörle her türlü mücadelenin verildiğini ifade ederek “İnlerine gireceğiz, diye söz vermiştik, inlerine girdik, girmeye devam ediyoruz. Tarihî Meclis’in huzurunda bu ülkenin bir evladı olarak söylüyorum, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında bu ülkenin sınırlarında, dağlarda bir tek terörist kalmayacak” dedi.

Cudi’de Hakkâri’de festivaller yapıldığının altını çizen Soylu, dün terör olan dağlarda, yaylalarda bugün roket sesi yerine raket sesinin çınladığını kaydetti.

OPERASYONLAR 3 KAT ARTTI

Bakan Soylu, uyuşturucuyla mücadele konusunda büyük bir gayretin ve ciddi bir stratejinin içinde olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Okulların çevresinde torbacı kalmadı. Türkiye’de uyuşturucu suçlarından hapishanelerdeki tutuklu sayısı 15 Temmuz’da 36 bindi, bugün 120 bini aştı. Bir mücadeleyi ortaya koyuyoruz. ‘Ayaklarını kırın’ dediğimde kararlılığımızı ortaya koyduk. Bu yılki sayı, 15 Temmuz’da 81 bin uyuşturucu operasyonu vardı, 3 katı aştık bugün. 223 bin operasyon yaptık, yıl da halen bitmedi. Tüm bu saha baskısının sonunda madde bağlantılı ölümler yüzde 71 azaldı.”

BACAKLARINI KIRA KIRA DEVAM

İçişleri Bakanlığı Veri Merkezi sonuçlarına göre, uyuşturucu imal ve ticaret suçuna ilk kez bulaşanların sayısındaki artışın 2018’de durduğunu, 2022’de 14 bine düştüğünü anlatan Soylu, Avrupa Uyuşturucu Raporu’nda, Avrupa’daki uyuşturucunun terör örgütü PKK tarafından satıldığına ve örgütün yılda en az 2 milyar dolar kazandığına yer verildiğini aktardı. Süleyman Soylu, “Benim jandarmam, polisim, korucum, güvenlik görevlim, yılda tam 110 milyon kenevir yakalıyor. PKK’nın finansmanının kökünü kurutuyor. Niye işinize gelmiyor? Niye bu mücadeleyi ortaya koymuyor, hiçbirini söylemiyorsunuz? Uyuşturucuda nasıl bonzainin, eroinin, captagonun rotasını değiştirmişsek milletimize namus sözüdür, Avrupa teslim olsa da dünya teslim olsa da bacaklarını kıra kıra devam edeceğiz” diye konuştu.

DEVLETE İFTİRA ATTIRMAM

40 yıldır terörle mücadele edildiğinin altını çizen Soylu, muhalefet partilerini de sert bir dille eleştirdi. Soylu, “Askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz, bu mücadelede ilk kez CHP’yi, PKK’nın, PYD’nin safında ve yanında, kimyasal silah iftirası atanlara destek olurken gördü. Hiç kusura bakmayın, bizim ne alnımızda ayıp ne de koltuğumuzun altında haç var. Namuslu bir hikâyen varsa seni hiç kimse satın alamaz. Eğer namuslu hikâyen yoksa bir hamburgere satılırsın. Devlete ‘cari açığın uyuşturucu parası ve kara parayla kapatıldığı’ iftirası attırmayız. Bedenimiz önünüzde kanla beraber bulansa da bu devlete bu iftirayı attırmayacağız” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...