HDP'li vekil devlet sırrını açıklamak istedi, Bakan Soylu'dan sert tepki geldi! 'Hainsin'

Düzenleyen:
- Güncelleme:
HDP'li vekil devlet sırrını açıklamak istedi, Bakan Soylu'dan sert tepki geldi! 'Hainsin'

POLİTİKA Haberleri

HDP'li vekillerin, Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu’ndaki gizli bilgileri açıklamak istemesi Bütçe Görüşmeleri'nde karışıklık çıkmasına sebep oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vekillere sert şekilde karşı çıktı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki Bütçe Görüşmeleri tüm hızı ile sürüyor. Görüşmeler esnasında provokatif tavırlar sergileyen HDP'li vekiller bu defa da devletin gizli kalması gereken bilgilerinin yer aldığı Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'ndaki bilgileri açıklamak istedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu duruma çok sert tepki göstererek, müdahale etti.

"REZALET VE İHANET"

Gerginliğin büyümesi ile oturuma 5 dakika ara verildi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de yaşananlar sonrası bir dizi açıklamada bulundu. Destici, "Bütçe görüşülürken, Meclis kürsüsünden, devlet sırrı olan istihbarat komisyonu raporlarının PKK'nın sivil uzantısı sözde milletvekilleri tarafından açıklanması rezalet ve ihanettir." dedi.

TBMM'DE BÜYÜK GERGİNLİK

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde bir gerginlik daha yaşandı. HDP'li vekiller Meclis Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu'ndaki gizli bilgileri bütçe genel kurulunda açıklamak istedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu duruma çok sert tepki gösterdi.

"AÇIKLAYAMAZSIN, HAİNSİN"

Bakan Soylu, gizli bilgileri açıklamak isteyen HDP'li vekile, "Bunları açıklayamazsın, hainsin." diye çıkıştı. Gerginliğin büyümesi ile oturuma 5 dakika ara verildi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...