Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı Reisi ile görüştü: Gazze'de kalıcı barış vurgusu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İranlı mevkidaşı Reisi ile görüştü: Gazze'de kalıcı barış vurgusu

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile telefonla görüştü. Görüşmede, İsrail’in Gazze’ye yönelik hukuksuz saldırıları, Filistinlilere yönelik insani yardım faaliyetleri ve bölgede kalıcı ateşkese ulaşmak için atılabilecek adımlar ile Türkiye’de düzenlenecek Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin hazırlıkları ele alındı.

Hamas'ın saldırılarını öne süren İsrail, 7 Ekim'den beri Gazze Şeridi'ne aralıksız operasyonlar düzenledi. Çatışmaların başından bu yana Gazze'de çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 15 bine yakın insan canından oldu. Gazze Şeridi'ndeki insani kriz her geçen gün daha da kötü bir hal alırken Katar'ın araya girmesi ve Türkiye'nin de çabaları ile Hamas ve İsrail 4 gün ateşkes yapmaya karar verdi. 24 Kasım'da başlayan insani arada Hamas tarafından rehin tutulan 12 Taylandlı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine MİT’in girişimiyle serbest bırakıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze diplomasisine ara vermeksizin devam etti. Erdoğan son olarak İranlı mevkidaşı İbrahim Reisi ile görüştü. İletişim Başkanlığı görüşmeye dair sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yaptı. 

GAZZE'DE KALICI BARIŞ VURGUSU

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:  Görüşmede İsrail’in Gazze’ye yönelik hukuksuz saldırıları, Filistinlilere yönelik insani yardım faaliyetleri ve bölgede kalıcı ateşkese ulaşmak için atılabilecek adımlar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye ve İran başta olmak üzere İslam dünyasının Filistin topraklarındaki İsrail vahşeti karşısında ortak tutum sergilemesinin önemini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran ve Türkiye’nin geçici ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve kalıcı barışa ulaşılması için birlik içinde çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Görüşmede liderler, Türkiye’de düzenlenecek Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin hazırlıkları ve gündemi ile ilgili de görüş alışverişinde bulundular.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...