Cumhurbaşkanlığı kabinesi 3 ana gündem ile toplandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanlığı kabinesi 3 ana gündem ile toplandı

GÜNDEM Haberleri  / Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, İsrail’in Gazze katliamları, 50+1 kuralının değiştirilmesi ve savaş uçağı Eurofighter alımını masaya yatırdı. Saat 15.20'de başlayan toplantı, 3 saat sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı, saat 15.20'de başladı. Toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü.

Kabinenin ana gündem maddeleri, İsrail’in Gazze’deki katliamları, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 50+1 kuralı ve hava kuvvetlerinin bir an önce alması gereken savaş uçakları oldu.

TÜRKİYE'NİN ARABULUCULUK MESELESİ DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantıda, 44 gündür Gazze’yi aralıksız bombalayan İsrail’in durdurulması ve ateşkesin sağlanması için Türkiye’nin ara buluculuk ve garantörlük meselesi değerlendirildi. Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ara buluculuk için yürüttükleri diplomasi trafiğini kabine üyeleri ile paylaşıldı. Kabinenin önemli bir diğer sıcak başlığı TSK envanterine katılması planlanan savaş uçakları oldu.

ABD’nin F-16 ve F-35 satışında işi yokuşa sürmesi, Türkiye’yi yeni çözümler aramaya iterken, Türkiye Avrupa’dan 40 Eurofighter Typhoon almak için kolları sıvadı. İngiltere ve İspanya bu alıma yeşil ışık yakarken, Almanya uçak satışına sıcak bakmıyor. Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler konu hakkında gelinen son durumu kabine üyelerine aktardı. Güler’in savaş uçakları alımı konusunda alternatif rotaları kabine üyeleri ile de paylaştı.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi 3 ana gündem ile toplandı

TERÖRLE MÜCADELE OPERASYONLARI GÜNDEME GELECEK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Gazze’ye gönderilen sağlık yardımları ve Mısır’a kurulan sahra hastaneleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Yurt içinde ve sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları da kabine toplantısında gündeme geldi.

İçişleri Bakanlığının yurt içinde suç örgütlerine yönelik yaptığı operasyonlar değerlendirdi. Kabinede ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya dönüşü değişim sinyalini verdiği, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki 50+1 kuralının da gündeme geldi.

Cumhurbaşkanlığı kabinesi 3 ana gündem ile toplandı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Türkiye Gazetesi, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...