Deprem sonrası tedirgin eden görüntü! Marmara Denizi siyaha döndü

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Bursa’da sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından Marmara Denizi’nde hareketlilik yaşandı. Denizlerdeki köpükleşme ve renk değişimi vatandaşları tedirgin etti. Deprem sonrası denizlerde oluşan görüntü anbean kameraya ile kayıt altına alındı.

Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki depremin ardından İstanbul’da tedirgin eden manzaralar ortaya çıktı. Gemlik Körfezi’nde 3 dakika arayla yaşanan deprem nedeniyle denizde hareketlilik yaşandı.  Denizin rengi değişti, su yüzeyinde dalgalanma ve köpükleşme oluştu.

Bursa'nın Mudanya ilçesinin 4,73 kilometre açığındaki sarsıntının, deniz yüzeyinin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde oluştuğu belirlendi. Deprem, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Çanakkale, Bilecik ve Sakarya'da da hissedildi. Saat 10.42 sıralarında meydana gelen deprem İstanbul'un çeşitli yerlerinde de hissedildi. Kartal sahilinde deniz suyunun yer yer dalgalandığı ve köpükleşmenin oluştuğu görülürken, meydana gelen depremin dalga ve köpükleşmeye sebep olduğu öne sürüldü.

Deprem sonrası tedirgin eden görüntü! Marmara Denizi siyaha döndü

DENİZDE TEDİRGİN EDEN GÖRÜNTÜ

Depremden sonra sahile inen Ata Demir, "Deprem olduğunda evdeydim. Benim evde 6 kedi var. Kediler dışarıya çıkmaya çalıştı. Ben hayret ettim çünkü kedilerin hepsi toplu şekilde dışarıya çıkmaya çalışmaz.  Ben o zaman haberleri izlerken yerin sallanmaya başladığını hissettim. Sora kalktım ve kedileri dışarı çıkardım. Sonra haberleri izlediğimde deprem olduğunu öğrendim. Yer çok sarsıldı. Her gün denize geldiğim için fark ettim, denizde farklı dalgalar var, farklı renk var. Denizde hala depremin etkisi var. Dalgalar ve siyahlaşma, köpükleşme var" dedi.

BURSA’DA KORKUTAN DEPREM

Bursa'da merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre saat 10.42’de Marmara Denizi 5.1 ile sallandı.

Bursa’nın Mudanya ilçesinde meydana gelen deprem deniz yüzeyin yaklaşık 8,98 kilometre derinliğinde kaydedildi. Aynı bölgede saat 10.45’te ikinci bir deprem daha meydana geldi. Gemlik açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğü 4.5 olarak ölçüldü.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...