Bursa'da 5.1 büyüklüğünde deprem! İstanbul beşik gibi sallandı

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Bursa'da 5.1 büyüklüğünde deprem! İstanbul beşik gibi sallandı

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Marmara Denizi, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Çanakkale ve birçok şehirde hissedildi. Deprem, bölgede endişe ve tedirginliğe neden olurken, depremin ardından aynı noktada 3 dakika sonra saat 10.45'te 4.5 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakanı, depremin etkisiyle Esenler ve Mudanya'da bina çatlakları oluştuğunu belirtirken, 2 vatandaşın merdivenden düştüğünü ancak sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Deprem sonrasında bölgede yapılan incelemeler devam ediyor.

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem Kocaeli, İstanbul, Yalova ve çevre illerde de hissedildi. Vatandaşlar deprem nedeniyle sokaklara döküldü.  Yalova’da da hissedilen deprem sonrasında bazı okullardaki öğrenciler tedbir amaçlı okul bahçesine çıkarıldı. Bir süre bahçede bekletilen öğrenciler yeniden sınıflara alındı. Armutlu Kaymakamlığı ise yaşanan deprem sonrasında ilçedeki tüm okulların öğleden sonra 1 günlüğüne tatil edildiğini açıkladı. İstanbul'da da hissedilen depremin ardından vatandaşlar, ev ve iş yerlerinden dışarı çıktı. Depremden etkilenen bazı vatandaşların telefonla ailesini ve yakınlarını aradıkları görüldü. Deprem Edirne ve Tekirdağ’da da hissedildi. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde sokakta çok sayıda köpek uzaklaşmaya çalışırken gözlendi. 

Bursa'da 5.1 büyüklüğünde deprem! İstanbul beşik gibi sallandı

Marmara Denizi Gemlik Körfezi açıklarında saat 10.42 sıralarında meydana gelen 5,1 büyüklüğünde deprem, Kocaeli'de de hissedildi. Vali Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Bursa'da meydana gelen ve ilimizde de hissedilen depremde herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiştir. " ifadesini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da "Merkez üssü Gemlik Körfezi olan ve şehrimizde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin." açıklamasında bulundu.

Bursa'da 5.1 büyüklüğünde deprem! İstanbul beşik gibi sallandı

BURSA 5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM İLE SALLANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), saat 10.42 sıralarında 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Merkez üssü Gemlik Körfezi olan depremin derinliği 8.98 km olarak kaydedildi. AFAD, Mudanya açıklarında ikinci bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. Depremin şiddeti ise 4.5 olarak ölçüldü. 

https://twitter.com/DepremDairesi/status/1731581027464736770

Kandilli Rasathanesi ise Bursa’nın Mudanya ilçesinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. Depremin derinliği 5.4 olarak kaydedildi.

Bursa'da 5.1 büyüklüğünde deprem! İstanbul beşik gibi sallandı

MARMARA DENİZİ'NDE PEŞ PEŞE İKİ DEPREM

AFAD, Bursa’nın Mudanya açıklarında meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki depremler sonrası olumsuz bir durum olmadığını kaydetti.

Açıklamada, “Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır.Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.” ifadelerine yer verildi.

https://twitter.com/AFADBaskanlik/status/1731585809147466008

TÜRKİYE SALLANMAYA DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Marmara Denizi Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4,5 olmak üzere 13 artçı sarsıntı kaydedildiğini bildirdi. Depremin ardından en büyüğü 4,5 olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı deprem kaydedildiğini bildiren Yerlikaya, İstanbul, Bursa ve diğer civar illerde, AFAD, Jandarma, Emniyet, UMKE ve diğer görevlilerle yapılan saha taramalarıyla 112'ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığını belirtti.

Bursa'da 5.1 büyüklüğünde deprem! İstanbul beşik gibi sallandı

Yerlikaya, İstanbul'da Esenler ve Küçükçekmece'de birer binada, Bursa Mudanya'da da bir binada çatlak olduğuna ilişkin ihbar alındığını, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il müdürlüklerinden ekiplerin ilgili adreslere sevk edildiğini ifade etti. Ali Yerlikaya, Mudanya'da deprem sırasında merdivenden düşen 2 kişinin sağlık durumlarında bir olumsuzluk bulunmadığını kaydetti.

AFAD'DAN DEPREMİN ARDINDAN İLK AÇIKLAMA

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Prof.Dr. Orhan Tatar Bursa'daki depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "İstanbul başta olmak üzere civar illerden de hissedildi. 5,1 olarak ölçüldü ve Mudanya açıklarında olmuş. Marmara da çok sayıda aktif fay var birisi de Gemlik fayı, muhtemelen bu fayda oluştu. Kırılmayı bekleyen Marmara'da çok fay var. Bu fayın karakterini de öğrendiğimizde her şey daha net olarak ortaya çıkacak. Artçı sarsıntılar da olabilir. Kırılmayı bekleyen birçok akitf fay var. Ne zaman ne büyüklükte bir deprem olacağını sormanın bir mantığı yok artık" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Gemlik'teki deprem nedeniyle Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli'deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşüldüğünü, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediğini belirtti.

BAKAN YERLİKAYA: TÜM EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Bursa'da meydana gelen depremin ardından ilk açıklama İçişleri Bakanlığından geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. 

Yerlikaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Marmara Denizi Gemlik Açıklarında 5.1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz." 

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1731582927497011608

İSTANBUL'DA OLUMSUZ BİR DURUM KAYDEDİLMEDİ

Marmara açıklarında meydana gelen peş peşe depremlerin ardından İstanbul Valiliğinden de bir açıklama geldi. Depremle ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, “Bursa’nın Mudanya ilçesinde saat 10.42’de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre, İstanbul ilimizde herhangi bir can ya da mal kaybı olmamıştır. Konuyla ilgili AFAD ve ilgili birimlerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir” dedi.

ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDAN KRİTİK UYARI: SMS KULLANMAMIZ ÖNEMLİ

Marmara Denizi'ndeki depremlerin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından kritik açıklama geldi.  

Bakan Yardımcısı Sayan, "Genel olarak iletişimi etkileyen olumsuzluk yok. Mobil ses trafiklerimizde normal zamana göre yüzde 300'ü geçen bir artış görüyoruz ve bu artış devam ediyor. İletişimin sağlıklı sürdürülebilmesi için bu tür yoğunluk olan dönemlerde internet tabanlı arama yapmamız ve SMS kullanmamız oldukça önemli." dedi.

BAKAN ÖZHASEKİ'DEN DEPREM AÇIKLAMASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Bursa'da meydana gelen depremin ardından açıklama yaptı. Bakan Özhaseki, "Gemlik Körfezi'nde meydana gelen ve Bursa, İstanbul ve çevre illerden de hissedilen 5,1 şiddetindeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladılar. Rabbim ülkemizi her türlü afetten muhafaza buyursun." dedi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...