Marmara'daki 5.1'lik deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama: Bu kentimizin yeri çok tehlikeli

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Marmara'daki 5.1'lik deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama: Bu kentimizin yeri çok tehlikeli

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde peş peşe meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem İstanbul dahil birçok kentte hissedildi. Peki bu depremler ne anlama geliyor? Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den ilk açıklama geldi.

Bursa'nın Mudanya açıklarında 3 dakika arayla meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki iki deprem İstanbul başta olmak üzere birçok ilde hissedildi. Bursa, Yalova, Balıkesir ve Çanakkale gibi illerde de paniğe neden olan depremde herhangi bir can veya mal kaybı olmadığı açıklanırken, gözler beklenen büyük Marmara depremine çevrildi.

İSTANBUL DEPREMİNİ TETİKLER Mİ?

Bursa Mudanya depremi büyük Marmara depremini tetikler mi? İstanbul depreminin öncüsü olabilir mi? Bu konuda gözler uzman isimlere çevrilmişken, Prof. Dr. Naci Görür, akıllardaki sorulara sosyal medya hesabından cevap verdi.

Bursa'nın yerinin 'tehlikeli' olduğunu belirten Görür, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar, Bursa, Mudanya Kumyaka'nın biraz açıklarında 5,1 deprem oldu. Bu deprem belli ki çok insanı telaşlandırmış. Deprem muhtemelen Zeytinbağı Fayının Gemlik Körfezi içindeki kısmında. Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu.

"ŞU AN BİR SIKINTI GÖRMÜYORUM"

1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz. Şu an bir sıkıntı görmüyorum ama Gemlik’te önlem alınarak bu yerleşim alanı deprem dirençli hale getirilmelidir. Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir ve doğrudan Gemlik fayının üzerindedir. Geçmiş olsun."

https://twitter.com/nacigorur/status/1731592558944424282

"KIRILMAYI BEKLEYEN FAYLAR VAR"

Öte yandan TRT'de konuşan AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Küçük ölçekli artçılar olabilir. Bunları olağan karşılamak gerekiyor. Her an 5 ve 5.5 buçuk üzerinde deprem üretmeye sahip faylar var. Kırılmayı bekleyen faylar bekler. Vatandaşlarımızın buna karşı hazırlıklı olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...