Büyük İstanbul depremini tetikler mi? Deprembilim uzmanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan TGRT’de değerlendirdi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bursa'da merkez üssü Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Korkutan deprem çevre illerden de hissedildi. TGRT canlı yayına bağlanan deprem uzmanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan önemli açıklamalarda bulundu. 

Bursa’da meydana gelen 5.1’lik deprem akıllara büyük Marmara depremini tetikler mi sorusunu getirdi.  Jeofizik Profesörü, Deprembilim uzmanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, TGRT canlı yayında açıkladı. 

Marmara’da her yıl çok sayıda deprem meydana geldiğini belirten Eyidoğan, "Kuzey Anadolu fayının Marmara'dan geçerken başka kolları da var. Son 5.1'lik deprem İznik Gölü'nden Gemlik Körfezi'ne uzanan bir fayda oldu. Marmara'da her yıl çok sayıda deprem oluyor. 3 ve daha büyük deprem sayısı 100'ü geçiyor. Bunlardan bazıları 4 ila 5 arasında olabiliyor.” dedi.  

“2030 YILINA KADAR OLAN SÜRE İÇİNDE BÜYÜK BİR DEPREMİN OLMA OLASILIĞINI YÜZDE 50 CİVARINDA”

Eyidoğan konuşmasının devamında, büyük bir depremin olma olasılığının yüzde 50 civarında olduğunu ifade ederek, “Güney Marmara'da hissedilen bu deprem, sürekli yaşanan depremlerin biraz daha büyüğü. Çok geniş bir alanda hissedilmiştir. Normalde bu büyüklükte bir depremin hasar yapması beklenilmiyor. 17 Ağustos 1999 depreminden sonra Marmara'da büyük bir deprem yaşanacağı sürekli gündemde. Depremden sonra hem karada hem de yapılan çalışmalarla ortaya konulan bulgular bize önümüzdeki 2030 yılına kadar olan süre içinde büyük bir depremin olma olasılığının yüzde 50 civarında olduğunu ifade ediyor. Bu oldukça yüksek bir olasılık.” dedi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Süleyman 6 Aralık 2023 11:30

Ben büyük depremin 2030'dan sonra olacağını düşünüyorum

Beyza 6 Aralık 2023 11:29

%50 çok yüksek bir ihtimal aslında her an olabilir demek

Sonraki Haber Yükleniyor...