Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan deprem açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan deprem açıklaması

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

AFAD verilerine göre merkezi Gemlik Körfezi olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntının ardından kısa bir süre sonra 4,5 büyüklüğünde bir başka deprem daha meydana geldi. Peş peşe gerçekleşen depremlerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Koca, "Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır" dedi.

Merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk sarsıntının ardından bu kez de 4,5 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

AFAD, saat 10.42'de meydana gelen depremin Gemlik Körfezi'nde gerçekleştiğini ve büyüklüğünün 5,1 olduğunu açıkladı. Depremin derinliği ise 8,98 kilometre olarak belirtildi.

İstanbul, Kocaeli, Bursa, Sakarya, Çanakkale ve birçok şehirde hissedilen deprem, bölgedeki vatandaşları tedirgin etti. Sarsıntının ardından kısa bir süre sonra 4,5 büyüklüğünde bir başka deprem daha meydana geldi.

İstanbul ve çevre illerde hissedilen depremin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesebı X üzerinden bir açıklamada bulundu. 

Bakan Koca'nın deprem paylaşımı şöyle: "10.42’de Bursa Gemlik Körfezinde 5.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Bursa, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’deki Sağlık Afet ve Koordinasyon Merkezleri ile (SAKOM) görüşülmüş, depremin hissedildiği yerlerde merkezlere olumsuz bir çağrı gelmediği bilgisi alınmıştır. Bölgeye ambulans ekipleri görevlendirilmiştir. Tarama çalışmaları devam etmektedir."

https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1731587059926614254

 

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...