Marmara depreminin ardından 13 artçı sarsıntı meydana geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Marmara depreminin ardından 13 artçı sarsıntı meydana geldi

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Bursa Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4.5 olmak üzere 13 artçı sarsıntı kaydedildi. İstanbul'da ise 2 binada çatlak olduğu ihbarı gelmesi üzerine ekipler harekete geçti.

Marmara Denizi Gemlik Körfezi açıklarında saat 10.42'de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem bölgede paniğe neden oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrasında en büyüğü 4.5 büyüklüğünde olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı deprem ölçüldüğünü belirtti.

13 ARTÇI KAYDEDİLDİ

Korkutan depreme dair sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Bakan Yerlikaya, "Bu sabah 10.42'de Marmara Denizi Gemlik Körfezi-Bursa Mudanya bölgesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Sonrasında en büyüğü 4.5 büyüklüğünde olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı deprem ölçüldü" dedi.

Yerlikaya, paylaşımında "İstanbul, Bursa ve diğer civar illerde; AFAD, Jandarma, Emniyet, UMKE Ekipleri ve diğer görevlilerle yapılan saha taramaları ile birlikte 112’ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır" ifadelerine yer verdi.

İSTANBUL'DA 2 BİNADA ÇATLAK ALARMI

 2 vatandaşın merdivenden düşüp yaralandığını belirten Bakan Yerlikaya, "İstanbul Esenler'de 1, Küçükçekmece 1 bina çatlağı olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir. Bursa Mudanya'da 1 evde çatlak olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir" açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...