Erdoğan, aşı üretim merkezi açılışında konuştu: Yurt dışına bağımlılığımız azalacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Erdoğan, aşı üretim merkezi açılışında konuştu: Yurt dışına bağımlılığımız azalacak

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan aşı üretim merkezinin açılışında açıklamalarında bulundu. "Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan her şirkete desteğimizi veriyoruz." diyen Erdoğan, "Korona döneminde yaşananlar bize aşı kapasitesinin ne kadar kritik olduğunu göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KeyVac aşı üretim merkezi açılış töreninde konuşma gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayan her şirkete olduğu gibi Alagöz Holding'e de desteğimizi veriyoruz. Tesis inşallah kendi alanında önemli bir boşluğu dolduracak."

"Toplam 29500 metrekare fabrika sahası ile aşıları ile öncü rol üstlenecektir."

"Korona döneminde yaşananlar bize aşı kapasitesinin ne kadar kritik olduğunu göstermiştir. Türkiye bu süreci başarılı şekilde yönetmiştir. Güçlü altyapımız ile birinci sınıf sağlık hizmeti sağladık. Tüm aşıları vatandaşımıza ücretsiz sunduk."

"Ekonomide de iş insanlarımızın ve vatandaşımızın yanında durduk. Sert adımlar atmaktan uzak durduk."

"YURT DIŞINA BAĞIMLILIĞIMIZ AZALACAK"

"Diğer ülkelere tıbbi malzeme yardımı ile insanlık görevimizi yerine getirdik. Bu başarıda katkısı olan sağlık görevlilerimize başta olmak üzere kurumlarımızı, şirketlerimizi tebrik ediyorum."

"Hepatit A aşısı, Hepatit A hastalığının önlenmesinde kullanılan bir aşıdır. Sağlık Bakanlığımız tarafından ücretsiz olarak her çocuğa 2 doz uygulanıyor. Hepatit A aşısı artık dünya standartlarında da ülkemizde de üretilecek. Türkiye bu aşıyı üreten 4. ülke olacaktır."

"Yurt dışına bağımlılığımız azalacaktır. Ülkemiz ileri teknoloji ve insan kaynağına kavuşacaktır. Fabrikanın bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Aklını, vizyonunu Türkiye yüzyılı emrine veren siz kardeşlerimi tebrik ediyorum. Bugüne kadar yatırımları ile, üretimi ile Türkiye'yi büyütme davasına destek olanlara teşekkür ediyorum."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda 1 Kasım 2023 07:31

ithal malların cazibesi ve alımı zorlaştırılmalı

Sonraki Haber Yükleniyor...