Hedef istihdamı artırmak: TİKA'dan Gazze'ye 'model çiftlik'

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
Hedef istihdamı artırmak: TİKA'dan Gazze'ye 'model çiftlik'

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), 2005 yılında açtığı Filistin Program Koordinasyon ofisiyle, bölge halkının sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak projelerine devam ediyor.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Filistin’de şimdiye kadar hastane, okul, konut, güneş enerjisi gibi pek alanlarda 400’ün üzerinde projeye imza atan TİKA, mesleki eğitim, baraj inşa etme, gençler için programlama projesi, üstün yetenekliler için okul kurma, öğrencilerin barınması için yurt ve Eriha’da otel okulu inşa etme projeleri için de çalışmalarını sürdürüyor.

Yoksulluk oranının yüzde 65, işsizlik oranının ise yüzde 46 seviyelerine ulaştığı Gazze’de devam eden çatışmalar, buna bağlı altyapı ve yatırım yetersizlikleri, ülkeye giriş çıkışlar ile ihracat ve ithalatta yaşanan kısıtlamalar gibi sebeplerden dolayı istihdam konusu Gazze’nin öncelikli meselelerinin başında geliyor.

4 DÖNÜM ÜZERİNE 2 DÖNÜM SERA

Bu kapsamda, bölgede üretim, gelir getirici ve istihdam sağlayıcı projelere ağırlık veren TİKA, tarım alanında faaliyetler yürüten Gazze Tarım ve Çevre Derneği ile işbirliği yaparak “model çiftlik” kurdu. Proje kapsamında dört dönümlük arazi üzerine iki dönümlük sera inşa edilerek, bir dönümü tarım arazisi olarak değerlendirildi.

Hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesi için de harekete geçildi. Bu doğrultuda, çiftlikte inşa edilen ağıl ile küçükbaş hayvancılığın yanı sıra arıcılık yapılması için de ayrı bir bölüm oluşturuldu. Söz konusu model ile yıl boyu tam ve yarı zamanlı olmak üzere 10 kişinin istihdam edilmesi planlandı. Doğru ve verimli üretimi sağlamak için eğitim programlarının düzenlenmesi ve Ziraat Fakültesi öğrencilerinin de çalışma ve araştırma yapmalarına imkân sağlaması hedefleniyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...