Birer birer Gazze’ye sırtlarını dönüyorlar! WFP, Filistinlilere yaptığı gıda yardımını kesti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Birer birer Gazze’ye sırtlarını dönüyorlar! WFP, Filistinlilere yaptığı gıda yardımını kesti

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze Şeridi'nde binlerce ihtiyaç sahibi aileye yaptığı yardım faaliyetlerini durdurma kararı aldı. 16 yıldır zaten İsrail ablukası altında bulunan şehirde yaşayan Filistinlilerin çektiği insani krizin daha da büyümesinden endişe ediliyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Filistin hükümeti ve sivil toplum kuruluşları üzerinden mülteci statüsünde olmayan Filistinli ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapıyordu.

"Ciddi fon sıkıntısını" öne süren WFP geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir duyuruyla 1 Haziran’dan itibaren 200 bin Filistinliye yaptığı gıda yardımını askıya aldı.

Anadolu Ajansı tarafından aktarılan bilgiye göre bu sayı, gıda yardımı alanların %60'ına tekabül ediyor.

"BU KARAR KABUL EDİLEMEZ"

Kalkınma konusunda uzman Muhsin Ebu Ramazan, “Gazze Şeridi'nde devam eden abluka ve askeri saldırılar nedeniyle artan yoksulluk ve işsizlik oranları ortadayken WFP'nin kararı kabul edilemez” dedi.

WFP'nin bölgedeki gıda ve nakdi yardımlarını sürdürebilmesi için 2023 sonuna kadar 51 milyon dolara ihtiyaç duyduğu ifade ediliyor.

WFP, herhangi bir fon almazsa Ağustos ayından itibaren Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerini tamamen askıya almak zorunda kalacağını halihazırda ilan etti.

Birer birer Gazze’ye sırtlarını dönüyorlar! WFP, Filistinlilere yaptığı gıda yardımını kesti

İNSANİ KRİZİN DERİNLEŞMESİNDEN KORKULUYOR

Cenevre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü, “2 milyon 300 bine ulaşan nüfusuyla yoksulluk oranının %61'in üzerinde olduğu Gazze Şeridi'nde WFP'nin yardımları durdurması ekonomiyi ciddi anlamda etkileyecek” yorumunu yaptı.

Gazze'de yeni bir insani krizin patlak vermesinin, Filistinliler ve İsrail arasında zaten yüksek olan gerilimi daha da yükselterek bölgesel bir çatışmanın fitilini ateşlemesinden endişe ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...