Fuat Oktay'dan Batı'ya cevap: İsveç’in NATO üyeliği bizim için acil değil

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Fuat Oktay'dan Batı'ya cevap: İsveç’in NATO üyeliği bizim için acil değil

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç’in NATO’ya üyelik protokolünü, 23 Ekim’de TBMM’ye sevk etti; ancak Meclis’te görüşme takvimi henüz netleşmedi. AK Parti de bu konuda “Aceleci davranmama” kararı aldı.

HABER MERKEZİ ANKARA - Muhalefet partileri, protokolün görüşüleceği TBMM Dışişleri Komisyonunun başkanı Fuat Oktay’a takvimle ilgili çok sayıda soru sordu. Oktay “Dışişleri Komisyonu’nun bir gündemi var. Yeri ve zamanı geldiğinde ele alınacak. İsveç’in NATO’ya üyeliğiyle ilgili anlaşma, bizim için diğer anlaşmalardan farklı değil” dedi. Oktay, tarihi öne çekme hamlesi yapan yabancı heyetlere verdiği cevabı da şöyle anlattı: Sizin için acil olan şey bizim komisyonumuz veya Meclis’imiz için acil olmak zorunda değil. Çünkü, daha önce bizim için acil olan konularda, siz daima kendi gündeminize göre hareket ediyordunuz; biz de şimdi bir sıralama yapacağız. Duruma göre, gündemimize göre bakarız, değerlendiririz; gerektiği zaman ve zeminde de gündeme alırız.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...