TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis'i işaret etti: İsveç'in NATO üyeliğine milletvekilleri karar verecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Anadolu Ajansı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, "Prag'dan dönünce Dışişleri Komisyonu'na göndereceğim. Ümit ederim en kısa sürede Genel Kurul'a gelecek, (İsveç'in NATO üyeliği için) milletvekilleri kararını verecek" ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis Başkanlığına sunulan İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin protokolüyle ilgili sürece ilişkin de bilgi verdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis'i işaret etti: İsveç'in NATO üyeliğine milletvekilleri karar verecek

Söz konusu protokolün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün Meclis Başkanlığına sevk edildiğini anımsatan Kurtulmuş, "Bu akşam Türkiye'ye dönüyorum.

Döner dönmez, Meclis Başkanı olarak İstanbul Milletvekili sıfatıyla Cumhurbaşkanımızdan gelen yazıyı TBMM Dışişleri Komisyonu'na göndereceğiz. Ve ondan sonra parlamentoda müzakere sürecine hazırlık yapılacak.

Ümit ediyorum ki en kısa süre içerisinde de TBMM Genel Kuruluna gelecektir ve milletvekillerimiz kararlarını vereceklerdir." ifadelerini kullandı.

“GAZZELİ İNSANIN İMDADINA İNSANLIK YETİŞMELİDİR”

Ukrayna'da sivillerin ölmesine karşı çıktıkları gibi Filistin'de öldürülen 5 bini aşkın masum insanın öldürülmesine de karşı çıktıklarını belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

 "Gazze'de hastanelerin yıkıldığı, insanların bir lokma ekmeğinin, bir bardak suyunun olmadığı, en ufak bir tıbbi yardım malzemesinin dahi ellerinde kalmadığı bir ortamda bütün dünyanın bu insanlık dramına sessiz kalmaması için üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bu çifte standarda, siviller arasında bir hiyerarşinin, çifte standardın kabul edilemeyeceğini, bu konuda ikiyüzlü bir yaklaşımın ise asla sorunu çözmeye destek olmayacağını ifade etmeye çalışıyoruz.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis'i işaret etti: İsveç'in NATO üyeliğine milletvekilleri karar verecek

Hem genel kurul toplantısında bunu ifade ettik hem de şimdiye kadar yaptığım, bundan sonra da yapacağım ikili görüşmelerde de muhataplarımızla bu konuyu tartışıyoruz. Filistin meselesinin iki tarafı var; birincisi, acil insani mesele. Bir an evvel yardım ulaştırılmalıdır. Orada hayattan koparılan, öldürülen 2 milyon 300 yüz bin Gazzeli insanın imdadına insanlık yetişmelidir. Bu siyasi tartışmaların ötesinde bir insanlık vazifesidir.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis'i işaret etti: İsveç'in NATO üyeliğine milletvekilleri karar verecek

Eğer insanoğlu bunu yapmıyorsa herkes kendisini sorgulamalıdır. Buna müsaade etmeyen İsrail'in bu saldırgan tavrına karşı da dünyanın bir tavır alması lazım. Ama diğer tarafta meselenin siyasi yönü var.

Bu noktaya bir günde gelinmedi, siyasi tarafı da bir günde çözülebilecek gibi görünmüyor. Ama bunun da çok açık bir şekilde, hakkaniyet ölçüleri içerisinde dünya kamuoyuyla paylaşılması lazım. Biz içinde bulunduğumuz uluslararası platformlarda bunu dile getiriyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...