Kabine toplantısı sona erdi: Gündem KKTC'deki yol krizi

- Güncelleme:
Kabine toplantısı sona erdi: Gündem KKTC'deki yol krizi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Toplantının gündeminde BM Barış Gücü askerlerinin Kıbrıs’ta Pile-Yiğitler Yolu Projesi’ni engellemek istemesi sonrası yaşanan kriz kabinenin ana gündem maddelerinden biri olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'sinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantısı sona erdi. 

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - Masanın ana gündem maddelerinden birisi KKTC güvenlik güçleri ile BM Barış gücü askerleri arasında yaşanan gerginlik olacak. BM Barış Gücü askerleri, Kıbrıs’ta Pile-Yiğitler Yolu Projesi’ni engellemek üzere yola beton bloklar yerleştirmiş, Kıbrıs Türk kuvvetleri duruma müdahale etmişti. Masada gerginlik sonrası nasıl bir yol izleneceğine karar verilecek.

Rusya’nın tek taraflı olarak süre uzatımını durdurduğu Tahıl Koridoru ve Ukrayna’nın alternatif güzergâhı da masada yer alan bir diğer başlık. Rusya tarafı, Tahıl Koridoru'nun yönetildiği İstanbul’daki Müşterek Koordinasyon Merkezindeki ekibini geri çekmişti. Kabine toplantısında Tahıl Koridoru'nun yeniden işler hâle gelebilmesi için Türkiye’nin atacağı adımlar görüşülecek. Muhtemel bir Erdoğan-Putin görüşmesi de ele alınacak.

KONUT VE OTOMOBİL ENFLASYONU

Ekonominin yol haritasını belirleyecek Orta Vadeli Plan’a ilişkin çalışmalar da kabine üyelerinin gündeminde yer alacak. OVP’deki son durum hakkında istişarelerde bulunulacak. Ayrıca, konut ve otomobil başta olmak üzere birçok sektörde baş gösteren fahiş fiyat da sıcak başlıklar arasında. Enflasyonla mücadelede atılabilecek yeni adımlar gündeme getirilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...