Öğretmen, öğrencisinin hayatını ‘Heimlich Manevrası’ ile kurtardı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bir öğretmen, nefes borusuna yiyecek kaçan öğrencisini Heimlich manevrası ile kurtardı. 7. Sınıf öğrencisi, olayın ardından "hocam size can borcum var" ifadelerini kullandı.

Ordu'nun Fatsa ilçesinde teneffüs saatinde yediği yemek nefes borusuna kaçan öğrenciyi, öğretmen Ali Rıza Bölükbaş, ilk yardım tekniği olan Heimlich manevrası ile kurtardı.

ÖĞRENCİ KORİDORA ÇIKTI

Fatsa ilçesindeki Şehit Ümit Karamustafa Ortaokulu’nda 7. Sınıf öğrencisi Yiğit Efe Ö. (12), teneffüs saatinde yiyecek nefes borusuna kaçınca koridora çıktı, arkadaşlarının yanına gitti. Arkadaşları durumu fark edince öğrencinin koluna girerek, öğretmenlerine haber verdi. Bu esnada okulun koridorunda bekleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Rıza Bölükbaş, öğrencinin durumunu fark ederek ‘Heimlich manevrası’ ile öğrenciye müdahale etti, öğrenci yeniden nefes aldı. Yiğit Efe Ö, olayın ardından "hocam size can borcum var" diyerek öğretmenine sarıldı.

HIZLI MÜDAHALE HAYAT KURTARDI

Bu tür olaylara karşı ilkyardım eğitimi aldığını söyleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Rıza Bölükbaş, "Öğlen saatlerinde Cuma namazı için abdest almıştım, o esnada bekliyordum. Bu esnada öğrenciler koşarak yanıma geldiler ve bir öğrenci boğazını tutarak geliyordu, tamamen morarmıştı. Daha önce ilkyardım eğitimi aldığımız için çocuğa orada hemen müdahale ettim. Heimlich manevrası ile nefes borusuna kaçan cisim hemen çıktı. Sonrasında çocuk rahat bir nefes adlı. Durum normale dönünce sağlık ekiplerine de gerek kalmadı. O esnada benim orada bulunmam tesadüf ama tüm öğretmenlerimiz aynı şeyi yapardı" diye konuştu.

Öğretmen, öğrencisinin hayatını ‘Heimlich Manevrası’ ile kurtardı

SİZE CAN BORCUM VAR DEDİ

Bakanlığın 2 yılda bir ilkyardım eğitimlerini zorunlu olarak verdiğini ve bunun önemine değinen Bölükbaş, "Sonrasında öğrenci ile görüştüm ve bana sarıldı, ‘hocam size can borcum var’ dedi. Çocuğu görünce tanıyamadım, normalde açık tenliymiş, o esnada morarmıştı" şeklinde konuştu.

Öğretmen, öğrencisinin hayatını ‘Heimlich Manevrası’ ile kurtardı

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Öte yandan olay anı okulun güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, nefessiz kalan öğrencisinin arkadaşlarının yardımıyla boğazını tutarak öğretmeninin yanına koştuğu, durumu fark eden öğretmenin ise Heimlich manevrası yaparak öğrencinin yeniden nefes almasını sağladığı anlar yer alıyor.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...