AK Parti'de seçim sonrası ilk MKYK! Ömer Çelik: "Netanyahu savaş çıksın istiyor"

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Gündem Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yerel seçimlerin ardından AK Parti ilk Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında ilk toplantısını yaptı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MKYK sonrası önemli açıklamalarda bulundu. İsrail-İran gerilimine ilişkin Çelik, "Netanyahu savaş çıksın, bu savaşa ABD'de dahil olsun istiyor" dedi. Ömer Çelik seçim sonrası kabinede değişiklik olacak mı sorusuna da cevap verdi.

31 Mart'ta gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından AK Parti ilk Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Gazze'de süren katliam, İsrail-İran gerilimi başta olmak üzere birçok önemli konunun masaya yatırıldığı toplantının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik önemli açıklamalarda bulunuyor.

Çelik'in açıklamalarının satır başları şu şekilde:

NETANYAHU RİSKLİ BİR SENARYONUN PEŞİNDEN KOŞUYOR

"Cumhurbaşkanımızın ve genel başkanımız iç ve dış politikaya yönelik değerlendirmeleri olmuştur. Netanyahu ve ekibinin bölgedeki tansiyonu yükseltmek üzere kasti, hesaplı, sistematik politika izlediğini ifade etmiştik. Netanyahu ve ekibi bölgesel savaş çıksın, bu savaşa ABD de dahil olsun diye riskli bir senaryonun peşinden koşmaktadır. Bu konuda ABD ve diğer ülkelerin sağduyulu olması gerekir.

Filistinlilere dönük soykırım siyaseti 40 bine yakın insanın ölümüne sebep oldu. Buradaki olumsuz koşullar dünyanın gözü önünde devam ediyor. İran'la aralarında çıkan tansiyonla birlikte bir kere daha Netanyahu hükümetini teşvik edecek şekilde tabloyla karşı karşıya kaldık. İsrail doğrudan İran'ın Şam Büyükelçiliği'ni vurdu. Bu saldırıda da İranlı görevliler hayatını kaybetti.

KONU İSRAİL OLUNCA DÜNYA İKİYÜZLÜ KALDI

Bir ülkenin diplomatik temsilciliğine başka bir ülke tarafından saldırıldığında bütün dünyanın ayağa kalkması tablosu ortaya çıkar. Fakat saldıran İsrail olunca bu konuya herkes ikiyüzlü bir şekilde suskun kaldı. İran'ın cevabi saldırısına dünyadan kınama geldi. ABD ambargo ve kısıtlama ortaya koyacağını söyledi. Peki İsrail'e dönük bu tepkiler gündeme gelmiyor. Müeyyideler adaletli ve eşit bir şekilde uygulanmıyor. Sorunun temeli, özü bundan ibarettir. Bütün bu gelişmelerin Filistin'deki esas meseleyi unutturmaması gerektiğini ifade ediyoruz. Muhakkak ateşkes sağlanmalı ve iki devletli çözüme en güçlü şekilde gidilmelidir.

'CUMHURBAŞKANIMIZ 'HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ' DEĞİL DEMİŞTİR

Daha partimiz kurulmadan önce sayın Cumhurbaşkanımızla ABD'ye ziyaret yapmıştık. Ben o ziyarette yanındayım. Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman 'Hamas terör örgütü değil direniş örgütüdür' dedi. Hamas'la ilgili ortaya koyduğu prensiplerinden bir adım geri şaşmamıştır.

YUNANİSTAN'A DENİZ PARKI UYARISI

Normalleşme çabaları güzel bir şekilde devam ederken, Yunanistan bir Okyanuslar Konferansı düzenliyor. Ege'yi deniz parkı ilan etmek istiyor. Yunanistan'a bir kere daha diplomasi yolundan ayrılmaması gerektiğini, ve bu denizlerdeki yaklaşımı Türkiye'nin kabul etmeyeceğini bir kez daha ifade ediyoruz.

MEHMET ŞİMŞEK VE EKİBİNE GÜVENİYORUZ

Ekonomik programımızı yürüten bakanımız Mehmet Bey'le ilgili birtakım spekülasyonlar sosyal medyada dolaşıma sokuluyor. Bu konuda sayın Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır. AK Parti olarak ekonomi yönetimine teşekkür ediyor, desteklediğimizi ifade ediyoruz.

KABİNEDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Siyasal sonucu değerlendirme aşamasına geldik. MYK'da, Bakanlar Kurulu'nda değişim olacaksa bu sayın Cumhurbaşkanımızın takdiridir kuşkusuz.

JET YAKITI İDDİALARI SPEKÜLATİF

7 Haziran'dan itibaren kamudan herhangi bir şekilde İsrail'e destek olma anlamına gelebilecek herhangi tasarrufta bulunulmamıştır. Özel sektörün konularında, Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı 54 birimde kısıtlama tamamen kontrol altına alınmıştır. 'Savaş yakıtı buradan' gidiyor sözleri spekülatiftir.

Bu sorulan sorular çerçevesinde herhangi ticarete müsaade edilmemektedir."

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...