Son dakika: Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'a araç girişleri yasaklandı Fuat Oktay duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Son dakika: Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'a araç girişleri yasaklandı Fuat Oktay duyurdu

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, depremin en etkili olduğu Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman'a araç girişlerinin yasaklandığını duyurdu. Oktay ayrıca bakanların görevlendirildiği illeri açıkladı.

Deprem bölgesindeki 3 şehire araç girişleri durduruldu... Kararı AFAD Koordinasyon Merkezi'ndeki depremdeki son durum bilgisini paylaşmak için kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay duyurdu.

Türkiye, 10 ilde büyük tahribata yola açan Kahramanmaraş merkezli iki şiddetli depremin yaralarını sarmak için büyük bir seferberlik başlattı. Hem devlet kurumları hem gönüllü faaliyet gösteren kuruluşlar bölgede enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için can hıraş bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. 

3 İLE ARAÇ GİRİŞLERİ YASAKLANDI

Öte yandan depremin en sert vurduğu iller olan Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'a arama kurtarma çalışmalarını sekteye uğratacak yoğunluğun önüne geçmek için bu illere araç girişleri yasaklandı. 

Alınan kararı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'a işi olmayan diğer araçların girmesini 48 saat durdurmuş durumdayız." ifadelerini kullandı.

Oktay, ayrıca bakanların deprem bölgesindeki görevlendirmelerini açıkladı.

Oktay, "Kahramanmaraş'a bakanlarımızdan Süleyman Soylu'yu gönderdik. Hatay'da Vahit Kirişci, Hulusi Akar, Fahrettin Koca, Osmaniye’de Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adıyaman’da Adil Karaismailoğlu, Diyarbakır’da Bekir Bozdağ, Şanlıurfa’da Nureddin Nebati, Antep ve Kilis’te Murat Kurum, Adana’da Derya Yanık ve Fatih Dönmez, Malatya’da Mehmet Nuri Ersoy ve Mahmut Özer görevlendirilmiş durumdalar." dedi. 

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE İL İL SON DURUM…

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...