Susuzluk zirve yaptı, Bodrum'da uyuz patladı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Susuzluk zirve yaptı, Bodrum'da uyuz patladı

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Bodrum’u besleyen iki barajın sularının tükenmesiyle birlikte bölgede uyuz vakaları görülmeye başladı. Tedirgin olan halk acil çözüm bekliyor.

MAHMUT ÖZAY'IN HABERİ - Nüfusun giderek arttığı Bodrum’da su krizi büyüyor. Yurt genelinde etkisini sürdüren kuraklık, barajlardaki su miktarında alarm seviyesinde düşüşe sebep oldu. Türkiye’nin ve dünyanın gözde tatil merkezi Bodrum, su ihtiyacını karşılayan Geyik ve Mumcular Barajlarındaki suyun tükenmesiyle susuzlukla karşı karşıya.

İlçenin yaklaşık 190 bin olan yerleşik nüfusunun iki hatta üç katına çıkmasıyla bazı bölgelerde yaşanan su kesintileri sebebiyle vatandaşlar büyük sıkıntı yaşıyor. Kesintiye uğrayan bazı haneler tankerlere para ödeyerek su ihtiyacını karşılıyor. 

Susuzluk zirve yaptı, Bodrum'da uyuz patladı

Su probleminin çözülemediği ilçede son günlerde artan uyuz vakalarının zirve yaptığı iddia ediliyor. Konuştuğumuz vatandaşlar çözüm için adım atılmasını istiyor. 

> Mehmet Ö: Bodrum’da haftalardır su yok. Beş günde sadece bir saat su verildi. Herkes rezillik içinde. Bin TL verip tankerle suyu getirdik. Ama nereye kadar sürecek bu, bilmiyoruz.

>Zeynep D: Turgutreis’te geçen cuma gününden beri bir damla su yok. Herkes uyuz olmuş durumda. Depodaki su da bitti. Belediyeyi aradım. ‘Talebinizi aldık, tankerle size sevk edeceğiz’ dediler. ‘Ne zaman’ dedim. Cevap yok. Bodrum gibi bir yere bu manzaralar yakışmıyor.

> Ayşe S: Elimizde bidon oradan oraya su peşindeyiz. Önceki yıllarda da kesiliyordu ama artık kesinti değil su yok. Yarımada diyoruz, her yer deniz ama perişan hâldeyiz. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz.

Uzmanlar, acil durum eylem planı dâhilinde bütün kurumların bir araya gelerek Bodrum için alternatif çözüm önerilerini bir arada değerlendirmesini talep ediyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...