15 dakikada hazırlanan kek! Bir kez deneyen sürekli pişirmek istiyor...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
15 dakikada hazırlanan kek! Bir kez deneyen sürekli pişirmek istiyor...

Hayatın İçinden Haberleri

15 dakikalık hazırlama aşaması 30 dakikalık pişirme süresi ile çat kapı misafir anlarında imdadınıza koşacak.

Akşam çay yanına pratik bir atıştırmalık arayanlar için mini muffin kekler tatlı krizi anlarında imdada koşuyor. Renkli şekerlemeler ile süslenebilen muffin tarifini kuru meyveler ile süsleyerek renk şölenine dönüştürebilirsiniz.

Diyet listelerinde ilk sıralarda yer alan muffin tarifi çikolata parçaları ile buluşarak ağızlarda benzersiz bir tat oluşturuyor. Keyifli bir akşam kapanışı için çay yanına eşlik edecek minik kekler çocuklu aileler içinde vazgeçilmez bir tercih oluşturuyor.

15 dakikada hazırlanan kek! Bir kez deneyen sürekli pişirmek istiyor...

yemek.com’un hazırladığı tarif göre, mini muffin kek yapmanın sırrı akışkan olan kıvamında. Peki, mini muffin kek tarifinin en önemli noktası ne?

Önemli bir püf: Tarifinizde kullanacağınız toz şeker her ne kadar kuru malzeme olsa da sıvılarla bir araya geldiğinde kolayca eridiğinden şekeri sıvı malzemelerle aynı kaba koyarak karıştırmalısınız.

Ayrı ayrı kaplarda karıştırdığınız sıvı ve katı malzemeleri bir araya getirme zamanı geldiğinde ise sıvıları katıların bulunduğu kaba boşaltarak birleştirin. Bu nedenle de en başta kuru malzemeleri karıştıracağınız kabı büyük seçin ki sıvıları ekleyince malzemeler taşmasın, dökülüp saçılmasın.

Tüm malzemeler bir araya geldikten sonraysa öyle çok karıştırmanıza gerek yok. Özellikle el mikseri gibi aletleri asla kullanmayın. Çünkü gerçek bir muffin için muffin hamuru hazırlarken katı ve sıvı malzemelerin tamamen karışmış olması yeterli. Homojen bir yapı elde etmeye çalışmayın, büyük hata yapmış olursunuz.

15 dakikada hazırlanan kek! Bir kez deneyen sürekli pişirmek istiyor...

Hangi muffin kalıbı nasıl kullanılır ki derseniz: Muffin kalıpları

Önce, en yaygın olarak kullanılan ve renkli desenleri nedeniyle hepimizin kalbinde ayrı bir yeri olan kağıt muffin kalıplarından bahsedelim. Eğer muffin hamurunu sadece bu kağıt kalıplara paylaştırır ve düz bir tepsi üzerinde fırına verirseniz muffin'leriniz gerçek bir muffin gibi kabarık ve şekilli olmaz. Hamur piştikçe yukarı doğru kabarmak yerine yanlara doğru yayılır. Bu yüzden kağıt muffin kalıplarını tek başına kullanmanız pek de tavsiye edeceğimiz bir şey değil.

 

DAMLA ÇİKOLATALI MUFFİN KEK TARİFİ MALZEMELERİ

  • 4 adet yumurta
  • Bir su bardağı süt
  • 4 su bardağı un
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilya
  • Bir su bardağı damla çikolata

 

DAMLA ÇİKOLATALI MUFFİN KEK TARİFİ YAPILIŞI

Damla çikolatalı muffin tarifi için öncelikle derin bir kase içerisine yumurta ve şeker alınır. Karıştırılmaya başlanır. Şeker iyice eridiğinde üzerine süt ve sıvı yağ eklenir.

Karışım üzerine kabartma tozu ve vanilya eklenir. Kontrollü şekilde un ilave edilmeye başlanır.

Akışkan bir kıvam elde edildiğinde içerisine bir su bardağı damla çikolatanın yarısı eklenir ve karıştırılır.

Muffin kağıtları hazırlanarak fırın tepsisine dizilir. İçlerine bir kepçe ile karışım ilave edilerek kalan çikolata parçaları üzerine serpiştirilir.

Önceden ısıtılan 175 derecelik fırında ortalama 25 dakika pişmeye bırakılır. Kontrollü şekilde pişme aşaması takip edilir. Fırından çıkarıldıktan sonra oda sıcaklığında soğuması beklenir. Ardından servis tabağına dizilerek ikram edilebilir.

ŞEFİN ÖNERİSİ

Kekin şekli bozulmadan kalıptan çıkarılabilmesi için metal muffin kapları yağlanarak kullanılabilir. Kağıt muffin kullanılacaksa sağlamlık oranına göre iki kat muffin kalıbı aynı anda kullanılabilir. Çikolatalı muffin tarifinin yanına çayın yanında eşlikçi haşhaşlı rulo kurabiye, domatesli peynirli kiş, limonlu puding kek, sütlü revani, kadayıflı muhallebi tatlı çeşitleri de denenebilir.

Kaynak: yemek.com

Derleyen: turkiyegazetesi.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...