Dikkat ölçen test: IQ’su yüksek olanlar 11 saniyede buluyor

Düzenleyen: / Kaynak: Jagran Josh
- Güncelleme:
Dikkat ölçen test: IQ’su yüksek olanlar 11 saniyede buluyor

Hayatın İçinden Haberleri  / Jagran Josh

Zeka seviyenizi test eden optik illüzyon bulmacalarını çözmeyi seviyor musunuz? O zaman evin içindeki gizli kediyi bulmanız gereken bu bulmaca tam size göre! Görevi tamamlamak için yalnızca 11 saniyeniz var!

Yukarıdaki görüntü, çocuklar ve yetişkinlerin evin oturma odasında dinlenen gizli bir kediyi bulmaları için paylaşıldı. Bu optik illüzyon, bakan kişilerin kafalarının kaşımasına neden oldu. Görsele ilk bakışta evin oturma odasının içine dağılmış kıyafetler göreceksiniz.

Bu optik illüzyonun en zor kısmı, gözünüzün önündeki kediyi fark etmek. Testi hazırlayan uzmanlara göre insanların yalnızca %1'lik kısmı görselde gizlenen kediyi 11 saniye içinde fark edebildi.

Şimdi bu fotoğrafa yakından bakın ve odanın içinde saklı duran kediyi bulmaya çalışın. Görüntünün arka planı kalabalık olduğu için görüntüdeki kediyi bulmanın kolay olmadığını söyleyelim. 

Dikkat ölçen test: IQ’su yüksek olanlar 11 saniyede buluyor

Kediyi bulmak ilk başta zor ancak görüntünün ortasındaki giysi yığınına yakından bakarsanız, ayrıntıyı yakalayacaksınız.

Odanın içinde dinlenen kediyi 11 saniye içinde bulabilmeyi başardıysanız tebrikler! Bu olağanüstü zekanızın bir işareti olabilir. Araştırmalar, beyninizi bu zor bulmacalarla ne kadar çok çalıştırırsanız, zekanızın o kadar kuvvetleneceğini gösteriyor.

Araştırmalar, optik illüzyonların beynimizin nasıl çalıştığına dair her zaman inanılmaz bilgiler verdiğini gösteriyor. 

Normal bir insan beyni belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları altında farklı şeyleri algılayabilir. 

Dikkat ölçen test: IQ’su yüksek olanlar 11 saniyede buluyor

Söyleyin bakalım, illüzyonun içinde saklı duran kediyi fark edebildiniz mi?

Yorum olarak belirtmeyi ihmal etmeyin.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Jagran Josh
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...