Kurbağa nerede? Jilet gibi keskin gözü olanlar 8 saniyede buluyor

Düzenleyen: / Kaynak: Jagran Josh
- Güncelleme:
Kurbağa nerede? Jilet gibi keskin gözü olanlar 8 saniyede buluyor

Hayatın İçinden Haberleri  / Jagran Josh

İnternette birçok kişinin birbirine yolladığı, beyin yakan bir optik illüzyon ile karşınızdayız. Bu testi çözmek için yalnızca 8 saniyeniz var. Gizli kurbağayı bulun, keskin gözleriniz olduğunu kanıtlayın.

Optik illüzyonlar, gerçekte orada olmayan bir şeyi algılamak veya orada olan bir şeyi zaman zaman yanlış yorumlamak için beyni kandırır. Derinlik, hareket veya diğer efektlerin yanılsamasını oluşturmak için renk, desen, şekil ve hareket kullanılarak oluşturulurlar.

Optik illüzyon zorlukları her yaştan ve beceri seviyesinden insanın hoşuna gidebilir. Araştırmalar, olağanüstü bilişsel yeteneklere sahip olan kişilerin optik illüzyon zorluklarını çözmede daha iyi olabileceğini gösterir. Bunun nedeni daha iyi dikkat, odaklanma, gözlem becerileri ve problem çözme becerilerine sahip olmaları olarak bilinir.

Kurbağa nerede? Jilet gibi keskin gözü olanlar 8 saniyede buluyor

Gizli hayvanların olduğu optik illüzyon meydan okumaları da bir hayli ilginç. Hayvanlar kamufle edilmiş veya arka plana karışmış olabiliyor. Söz konusu görselde ilk bakışta bir gölet fotoğrafı açıkça görülüyor. Ama görüntüde saklanan bir kurbağa var. Onu bulabilir misiniz?

Kurbağa oldukça küçük ve fotoğrafta çok iyi kamufle edilmiş… Bu nedenle onu bulabilen kişilerin keskin gözlem becerilerine, ayrıntılara iyi dikkat etme yeteneğine ihtiyaçları var.

Hazır mısınız? O halde zamanlayıcıyı başlatın. İyi şanslar.

Süreniz 8 saniye…

İyice odaklanın ve görseli soldan sağa, yukarıdan aşağıya doğru tarayın.

Zaman doldu! Gizli kurbağayı buldunuz mu?

Kurbağa nerede? Jilet gibi keskin gözü olanlar 8 saniyede buluyor

Görebildiyseniz tebrikler! Bu optik illüzyon zorluğunu çözebilen insanlar arasında %1'lik dilimdesiniz. Keskin gözlem becerileriniz ve yüksek zekanız var.

Bulamayanlar için cevabı hemen verelim.

Bu optik illüzyonu çözmekten keyif aldıysanız, arkadaşlarınızla paylaşın ve daha hızlı bulma konusunda birbirinize meydan okuyun.

Düzenleyen:  - Hayatın İçinden
Kaynak: Jagran Josh
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...